Gakpo beste van de Eredivisie, Ajax en AZ hofleverancier

29 december 2022, 10:46

PSV-aanvaller Cody Gakpo (23) is vrijdag gekozen tot de beste speler van de maand september in de Eredivisie. Het is voor de eerste keer dat de buitenspeler deze prijs in ontvangst mag nemen. Ajax en AZ zijn op hun beurt dan weer hofleverancier van het beste elftal van de afgelopen maand.

Dat heeft de Eredivisie bekend gemaakt. Ondanks de nederlaag bij FC Twente maakte Gakpo met PSV een goede indruk, vooral tijdens de zeges op RKC Waalwijk en Feyenoord. In die laatste wedstrijd gaf hij drie assists en kwam hij als doelpuntenmaker op papier. Met zijn belangrijke rol in de Eredivisie-kraker was hij de enige speler van de Eindhovenaren die zich in het elftal van de maand speelde.

Voor het talent van de Eredivisie gingen de uitreikers naar Rotterdam, maar naar de kleinste club van de stad: Excelsior. Daar maakte de twintigjarige linksback Nathan Tjoe-A-On veel indruk: zo creëerde hij veel kansen uit open spel (8, bijna de meeste van heel de Eredivisie), gaf hij een assist en staat hij in de top-vier van spelers met de meeste passes naar het vijandelijke zestienmetergebied (19). Ook in enkele verdedigende statistieken blonk de jonge verdediger uit. Elías Már Ómarsson was de enige andere speler ooit die namens Excelsior in de maandprijzen van de Eredivisie viel.

Lees ook: 'Gakpo en keeper van 100 miljoen belangrijkste targets United'

Bij de beste elf van de afgelopen maand zit net als van PSV ook maar één speler van Excelsior. Ajax is met Mohammed Kudus, Daley Blind en Steven Bergwijn samen met AZ (Pantelis Hatzidiakos, Tijjani Reijnders en Jens Odgaard) de hofleverancier van de uitblinkers, terwijl ook RKC Waalwijk en NEC een kleine duit in het zakje doen. 

Beste elftal van de maand september: Jasper Cillessen (NEC); Pantelis Hatzidiakos (AZ), Daley Blind (AFC Ajax), Nathan Tjoe-A-On (Excelsior); Tijjani Reijnders (AZ), Vurnon Anita (RKC Waalwijk), Mohammed Kudus (AFC Ajax), Orkun Kökcü (Feyenoord); Jens Odgaard (AZ), Cody Gakpo (PSV) en Steven Bergwijn (Ajax).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen