'Juventus hoopt te profiteren van situatie basisklant FC Barcelona'

30 september 2022, 17:35   Bijgewerkt: 30 september 2022, 17:40

Juventus hoopt deze winter te profiteren van de situatie waarin Jordi Alba (33) zich bevindt bij FC Barcelona. De ervaren linksachter heeft in de persoon van Alejandro Baldé en Marcos Alonso zeer zware concurrentie in de selectie van Xavi en lijkt zijn basisplaats verloren. De Oude Dame hoopt te profiteren, terwijl het voor de Catalaanse grootmacht financieel interessant kan zijn.

Afgelopen zomer was er in de slotfase van de transferwindow ook sprake van een mogelijke overgang van Alba, toen ging het om Internazionale. Maar de verdediger ontkende in alle toonaarden dat er gesproken werd over een deal en ook Xavi sprak de geruchten tegen. Omdat de teller van Alba dit seizoen tot dusver op slechts vier potjes staat, waarvan de helft als invaller, krijgen de geruchten een nieuwe impuls.

Dagblad SPORT weet dat Juventus aan de lnkerkant van de verdediging een impuls wil, omdat de opties aan die kant (Alex Sandro, Danilo en Mattia De Sciglio) niet voldoen volgens manager Massimiliano Aleegri. Bovendien wil FC Barcelona Alba graag verkopen, om de financiën verder op orde te krijgen. Ook een verhuurbeurt behoort tot de opties: dan zou het de torenhoge loonlasten kunnen verlagen.

Lees ook: Transferzomer FC Barcelona zorgt voor bijna historisch hoog salarishuis

Waarom Xavi niet overtuigd lijkt van Alba, is niet helemaal duidelijk. Met Baldé had Alba slechts één concurrent voor de linksbackpositie, maar door de late komst van Alonso is de positie opeens heel erg dikbezet in Camp Nou. Dat verkleint de kansen van Alba op speeltijd, waardoor een winters vertrek voor alle partijen mogelijk de beste optie lijkt. Of de interesse van Internazionale nog altijd overeind staat, is niet duidelijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen