'Ajax hoeft na transfer van De Ligt niet te vrezen voor exit Timber'

30 september 2022, 18:30

Jurriën Timber bleef afgelopen zomer ondanks interesse van verschillende buitenlandse topclubs bij Ajax. Met zijn goede spel in het huidige seizoen blijft zijn naam rondzingen bij een aantal clubs, maar Bayern München is niet geïnteresseerd, zegt Christian Falk van BILD in een Bayern-podcast van zijn krant.

Bayern was één van de clubs die de komst van Timber eerder nog wel zag zitten, maar is dus ondanks de magere resultaten in het huidige seizoen niet meer in de markt voor de 21-jarige Ajacied. Der Rekordmeister nam afgelopen zomer met Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui wel twee teamgenoten van Timber over. Tevens beschikt trainer Julian Nagelsmann dit seizoen over Matthijs de Ligt, die van Juventus overkwam. Met diens komst is de potentiële vacature voor Timber vervuld. 

Bayern staat na zeven speelronden teleurstellend vijfde in de Bundesliga. Het heeft vijf punten achterstand op de verrassende koploper Union Berlin, waar Sheraldo Becker dit seizoen indruk maakt. Defensief loopt het nog niet op rolletjes, met zes tegentreffers doet de defensie het ten op zichte van de concurrentie niet bijster goed. Union (vier), SC Freiburg (vijf) en Borussia Mönchengladbach (ook vijf) werden dit seizoen minder vaak gepasseerd dan de achterhoede van Bayern.

Lees ook: Nagelsmann baalt van harde kritiek na dramatische reeks Bayern

Concurrentie De Ligt

De Ligt is nog altijd niet omstreden in München. De nog altijd maar 23-jarige verdediger kwam wel regelmatig in actie, maar is niet altijd even succesvol. In de laatste drie duels voor de interlandbreak speelde hij wel de volle negentig minuten, maar Bayern wist geen van die wedstrijden te winnen. In de Champions League kwam De Ligt niet van de bank in het thuisduel met FC Barcelona (2-0 winst). Voor concurrentie van Timber, die hem bij het Nederlands elftal regelmatig op de bank houdt, hoeft De Ligt in ieder geval dus niet te vrezen bij zijn club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen