Slot baalt: "Lang ziek geweest van onvolwassen team tegen PSV"

30 september 2022, 14:30

De 4-3 nederlaag die Feyenoord voor de interlandbreak bij PSV leed heeft trainer Arne Slot nog lang bezig gehouden. Dat zei de oefenmeester op de persconferentie voorafgaand aan het duel met NEC. De oefenmeester blikte verder terug op de afgelopen interlandperiode en keek tevens vooruit naar het tweede blok van het seizoen. Feyenoord speelt daarin liefst elf wedstrijden in zes weken. 

Slot kwam uitgebreid terug op de wedstrijd in Eindhoven, waarin hij zijn ploeg "onvolwassen" zag omgaan met standaardsituaties. "Bijna elke corner voor PSV was een kans", zegt Slot. "Als je kijkt naar de 4-3, dan doen twee spelers van ons geen moeite om met hun tegenstander mee te lopen." Wil Feyenoord zichzelf als titelkandidaat presenteren, dan kan dat in de ogen van de trainer niet op die manier.

De afgelopen interlandperiode leverde geen nieuwe blessures op voor de Rotterdammers. Lutsharel Geertruida maakte juist voor het eerst weer minuten bij Jong Oranje nadat hij een aantal weken geveld was door de ziekte van Pfeiffer. Met Patrik Walemark en Quilindschy Hartman zijn er nog wel twee twijfelgevallen voor het duel met NEC. Slot ging ook in op de acties van Alireza Jahanbakhsh, die met zijn Iraanse teamgenoten een statement tegen het regime in Teheran maakte door een zwart jasje over het shirt van de nationale ploeg te dragen. "Ik vind het heel sterk als individuen zich zo uit durven te spreken", prijst Slot zijn aanvaller.

De oefenmeester blikte verder vooruit op de aankomende periode. "In dit tweede blok zijn we fitter én beter op elkaar ingespeeld dan na de zomerstop het geval was", constateert Slot tevreden. "Ik heb op een aantal posities zelfs de luxe om uit meerdere gelijkwaardige spelers te kunnen kiezen." In de komende weken kan een aantal van zijn spelers een plek in de WK-selectie van hun land verdienen. Dat geldt ook voor doelman Justin Bijlow, die verrassend afviel bij het Nederlands elftal maar nog altijd hoopt op een oproep voor Qatar. "Justin was teleurgesteld, maar heeft nu heel veel energie om in eerste instantie met Feyenoord te presteren, en daarmee hopelijk alsnog naar het WK te kunnen", zegt Slot over zijn eerste keeper.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen