'FC Barcelona is City nog flink bedrag schuldig voor Torres-transfer'

30 september 2022, 13:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona baarde in januari van dit jaar opzien met de transfer van Ferran Torres. Hoewel de Catalanen op dat moment met flinke geldproblemen kampten, hadden ze liefst 55 miljoen euro over voor de komst van de aanvaller. Torres kwam over van Manchester City, dat nog een behoorlijk deel van de transfersom moet ontvangen.

Catalunya Radio is in het bezit van een financieel rapport en daaruit zou blijken dat FC Barcelona nog een slordige 52 miljoen euro moet overmaken naar de regerend landskampioen van Engeland. De Catalanen bereikten met Manchester City een akkoord over een transfersom van 55 miljoen euro, wat betekent dat ze in januari slechts drie miljoen hebben betaald. Manchester City is niet de enige club die nog geld krijgt van FC Barcelona vanwege de transfer van Torres. De huidige nummer twee van Spanje is ook Valencia nog een bedrag schuldig, namelijk twee miljoen euro. Valencia verkocht Torres een paar jaar geleden aan Manchester City en bedong daarbij een doorverkooppercentage.

Torres tekende in januari een contract tot de zomer van 2027 bij FC Barcelona. De nummer twee van Spanje betaalt de 52 miljoen euro die Manchester City nog moet krijgen over de komende seizoenen. Torres beleefde een uitstekende start in Barcelona. Hij moest de eerste twee competitiewedstrijden na de jaarwisseling nog missen wegens een gebroken middenvoetsbeentje, maar daarna kon hij rekenen op een basisplaats. Torres betaalde het vertrouwen van Xavi terug met onder meer een doelpunt en een assist in de Clásico tegen Real Madrid. Dit seizoen kwam Torres vooralsnog één keer tot scoren. De Spanjaard zag de concurrentie toenemen met de komst van Raphinha en Robert Lewandowski. In de competitie begon hij daarom pas twee keer in de basis.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen