PSV nog aantal weken zonder geblesseerde Luuk de Jong

30 september 2022, 10:41   Bijgewerkt: 30 september 2022, 10:54

Luuk de Jong ontbreekt voorlopig nog bij PSV. Dat maakte zijn trainer Ruud van Nistelrooy bekend op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met SC Cambuur van morgen. De spits had gehoopt na de interlandbreak zijn rentree te kunnen maken, maar moet voorlopig vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn elftal het er vanaf brengt.

"Hij traint nog individueel", zegt Van Nistelrooij. Van Nistelrooij keek ook vooruit naar het Europa League-treffen met het Zwiterse FC Zürich, dat volgende week donderdag op het programma staat. "Zürich wordt ook lastig voor Luuk", vervolgt de oud-international. "Het kan nog wel enkele weken duren. We willen geen risico's met hem nemen. De Jong raakte in augustus al geblesseerd, in de thuiswedstrijd tegen Rangers FC. PSV liep in dat duel kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League mis. 

De oefenmeester, die dit seizoen debuteert als hoofdtrainer, kan in Leeuwarden ook nog niet beschikken over de eveneens geblesseerde Mauro Júnior en Noni Madueke, al zijn beiden wel weer in training. Fredrik Oppegard en Anwar El Ghazi keren juist wel terug in de selectie van de Eindhovenaren. 

PSV begint als koploper aan het uitduel met Cambuur. Het verloor, net als nummer twee Ajax, één keer in de  Eredivisie. De Eindhovenaren beschikken echter over een iets beter doelsaldo dan de concurrent uit Amsterdam (+18 versus +17). Met SC Cambuur krijgen de Eindhovenaren de nummer zeventien van de ranglijst voor de kiezen. De Amsterdammers hervatten de Eredivisie morgenavond met een thuisduel tegen numer dertien Go Ahead Eagles. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoorde intern in Eindhoven (er werken daar ook D66 ers dus lekken is gewoon) dat ze niet verwachten dat hij voor het WK begint volaan kan trainen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen