Transferinkomsten zorgen voor bescheiden winst FC Twente

30 september 2022, 09:27

FC Twente heeft de jaarcijfers over het afgelopen seizoen bekend gemaakt. De Tukkers maakten over het seizoen 2020-2021 een bescheiden winst van twee miljoen euro. Na een aantal magere jaren, waarin de club uit Enschede zelfs degradeerde, zijn transferinkomsten de belangrijkste oorzaak van de financiële wederopstanding.

Sportief deed Twente het vorig seizoen al boven verwachting. Het elftal van Ron Jans eindigde als vierde in de Eredivisie, de beste klassering sinds de derde plaats die in 2014 behaald werd. Destijds kon de club nog beschikken over topspelers als Dusan Tadic, Jesus Manuel Corona en Quincy Promes. Afgelopen seizoen werd het succes behaald met een selectie samengesteld uit zelf opgeleide spelers, routiniers en een aantal spelers dat het om verschillende redenen net niet redde bij een topclub.

De prestaties van het elftal leidden tot een stijging van de omzet naar 26,9 miljoen euro, zo'n 8,5 miljoen meer dan een jaar daarvoor. Toch stegen ook de kosten die de club maakte. Lagen die een jaar eerder nog op zo'n twintig miljoen euro, afgelopen seizoen gaf de club 27,5 miljoen uit. Het negatieve bedrijfsresultaat van ongeveer zes ton wordt echter gecompenseerd door de verkoop van Joël Drommel (naar PSV) en Queensy Menig (naar Partizan Belgrado).

Klein verlies ingecalculeerd

In het huidige seizoen houdt Twente rekening met een verlies van één miljoen euro. Dat bedrag zou echter ook kunnen veranderen in een bescheiden winst als het de Tukkers lukt weer één of meerdere spelers voor een mooi bedrag van de hand te doen. In de Eredivisie staat Twente momenteel vijfde. Aanstaande zaterdag wordt de competitie hervat met een thuisduel. Vitesse komt op bezoek in Enschede, waar om 21.00 uur zal worden afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

SalaLALA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi, kunnen zij de gemeente Enschede betalen. Bewoners blij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen