Vader Haaland: "Erling wil zich in alle topcompetities laten zien"

30 september 2022, 08:32

Erling Haaland is fantastisch begonnen aan zijn periode bij Manchester City. Toch verwacht zijn vader Alf-Inge, zelf oud-speler van de Engelse club, niet dat zijn zoon de rest van zijn loopbaan in Engeland door zou willen brengen. In een documentaire spreekt hij zich uit over de plannen die Haaland heeft. 'Erling zou bijvoorbeeld na zijn tweeënhalf jaar in Duitsland ook tweeënhalf jaar in Engeland kunnen spelen en dan ook in Spanje, Italië en Frankrijk, toch?'

'Ik denk dat Erling zich in alle topcompetities wil bewijzen', zegt Haaland senior in Haaland: The Big Decision. 'In dat geval zou hij maximaal drie tot vier seizoenen bij City blijven'. De uitspraken zullen overal in Europa tot gespitste oren hebben geleid. In Spanje waren FC Barcelona en Real Madrid afgelopen jaar al geïnteresseerd in de Noor, die uiteindelijk Borussia Dortmund verliet om naar Engeland te trekken. In de toekomst zou de komst van de superster dus alsnog mogelijk zijn.

Haaland zou zijn reis door de voetbalwereld bewust mogelijk maken door in de contracten die hij ondertekent bewust een ontsnappingsmogelijkheid in te laten bouwen. Zo beschikte hij in Dortmund over een clausule waardoor hij afgelopen zomer voor het 'gereduceerde' bedrag van zestig miljoen euro de overstap naar City kon maken. Volgens onbevestigde geruchten staat ook in zijn contract in Manchester een vergelijkbare bepaling.

Engeland is na Noorwegen, Oostenrijk en Duitsland alweer het vierde land waarin Haaland in zijn nog korte loopbaan uitkomt. Aankomende zomer wordt hij pas 23, maar met Molde FK, RB Salzburg, Borussia Dortmund en Manchester City diende hij dus ook al vier clubs. Overal waar Haaland kwam ontpopte hij zich bovendien tot doelpuntenmachine. In Dortmund liep hij praktisch één op één, wat hem in Salzburg zelf helemaal lukte. In Manchester staat de teller na tien duels inmiddels op veertien treffers.

De documentaire Haaland: The Big Decision is in Nederland op Viaplay te bekijken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen