Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ultee steunt bekritiseerde Yilmaz: "Maar ook groter dan Fortuna"

Ultee steunt bekritiseerde Yilmaz: "Maar ook groter dan Fortuna"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

29 september 2022 – Sjors Ultee heeft positief gesproken over Fortuna Sittard-spits Burak Yilmaz. De voormalige oefenmeester van de Limburgse club stelt dat de routinier 'bescheiden en supersociaal' is in de groep, máár denkt ook dat Yilmaz groter is dan de club. De indianenverhalen haalt hij dan ook niet helemaal weg. "De verhalen zijn vooral gekomen in de fase na mijn vertrek. In mijn tijd was het een fijne speler."

Toch denkt Ultee niet dat de komst van Yilmaz per se het vertrek van hem betekende. "Mensen die heel goed zijn, hebben altijd wel iets bijzonders. Maar als het spannend is, staan ze wel op", vertelt de oefenmeester bij Langs de Lijn en Omstreken. Daarop looft hij de positieve karaktereigenschappen van Yilmaz, maar is ook eerlijk kritisch. "Mensen zeggen weleens: niemand is groter dan de club. Maar hij is misschien wel groter dan de club, omdat hij zó groot is. Met zo'n schare aan fans en hoe hij geliefd is in Turkije en ook op het wereldtoneel een grote speler is."

En dus wil hij niet de zwarte piet toespelen aan de routinier. "Ik heb heel goed met hem kunnen werken. Maar elke topvoetballer die heel goed is, is moeilijk te managen. Alle mensen die iets heel goed kunnen, hebben altijd iets dat een beetje apart is. Daarom zijn ze vaak ook zo goed", vertelt Ultee. "Was het een doodnormale speler? Nee, maar dit zijn de jongens die het leuk maken. We hebben nooit problemen gehad tussen mij of de rest en de staf en Burak."

Lees ook: Yilmaz fileert 'liegende' media in Nederland: "Heel beschamend"

Fortuna Sittard was al anderhalf jaar bezig met de komst van de aanvaller. "De eerste keer was het geluid heel vaag, anderhalf jaar geleden. Toen ging het nooit lukken, maar dat werd telkens tóch iets waarschijnlijker. Dus ik heb de tijd gehad om te wennen aan het idee", legde Ultee uit. Een rol had hij daar zelf niet in. "Het is duidelijk hoe het beleid is bij Fortuna Sittard: als trainer heb je niets te zeggen over het spelersbeleid." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd