Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bierverbod en ME stand-by voor absolute kraker bij de amateurs

Bierverbod en ME stand-by voor absolute kraker bij de amateurs

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

29 september 2022 – In het betaalde voetbal worden de regels voor voetbalsupporters in het stadion steeds strenger, vanwege de steeds toenemende en ergere incidenten. Maar ook op het amateurniveau in de Derde Divisie rekent men dit weekend ook op een clash tussen supporters. Voor de derby tussen GVVV en DOVO zijn daarom diverse maatregelen nemen.

Dat schrijft De Gelderlander voor het duel dat dit weekend op de rol staat in de Derde Divisie. Tot 17.00 uur geldt er bijvoorbeeld een alcoholverbod voor fans beide clubs, toeschouwers moeten zich vooraf registeren en er staan professionele beveiligers om iedereen vooraf te controleren. Ook sluiten de kantines van GVVV en DOVO op verschillende tijden na de wedstrijd, om te voorkomen dat ze alsnog in elkaars vaarwater komen.

Bovendien heeft burgemeester Gert-Jan Kats de ME achter de hand klaarstaan, voor het geval dat het wel misgaat tussen beide supportersgroepen. Er worden tussen de 3000 en 3500 fans verwacht bij de wedstrijd, waarbij de toeschouwers van de verschillende clubs strikt gescheiden zullen worden. In totaal worden er 500 fans van uitclub DOVO meegenomen. Hoewel het twaalf jaar geleden is dat beide clubs voor het laatst tegen elkaar speelden, ging het in het verleden weleens mis.

Lees ook: Amateurclub weigert al tien jaar bierprijs te verhogen

Op de websites van beide clubs wordt opgeroepen aan beide groeperingen om zich te gedragen voor het duel in de Derde Divisie. Het is niet alleen een derby, maar ook nog eens een onvervalste kraker. GVVV is met zestien punten uit zeven duels de koploper van de competitie, DOVO volgt met vijftien uit zeven op slechts één punt. De nummers drie tot en met zes hebben allemaal elf punten verzameld tot dusver.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties