Bierverbod en ME stand-by voor absolute kraker bij de amateurs

29 september 2022, 18:10

In het betaalde voetbal worden de regels voor voetbalsupporters in het stadion steeds strenger, vanwege de steeds toenemende en ergere incidenten. Maar ook op het amateurniveau in de Derde Divisie rekent men dit weekend ook op een clash tussen supporters. Voor de derby tussen GVVV en DOVO zijn daarom diverse maatregelen nemen.

Dat schrijft De Gelderlander voor het duel dat dit weekend op de rol staat in de Derde Divisie. Tot 17.00 uur geldt er bijvoorbeeld een alcoholverbod voor fans beide clubs, toeschouwers moeten zich vooraf registeren en er staan professionele beveiligers om iedereen vooraf te controleren. Ook sluiten de kantines van GVVV en DOVO op verschillende tijden na de wedstrijd, om te voorkomen dat ze alsnog in elkaars vaarwater komen.

Bovendien heeft burgemeester Gert-Jan Kats de ME achter de hand klaarstaan, voor het geval dat het wel misgaat tussen beide supportersgroepen. Er worden tussen de 3000 en 3500 fans verwacht bij de wedstrijd, waarbij de toeschouwers van de verschillende clubs strikt gescheiden zullen worden. In totaal worden er 500 fans van uitclub DOVO meegenomen. Hoewel het twaalf jaar geleden is dat beide clubs voor het laatst tegen elkaar speelden, ging het in het verleden weleens mis.

Lees ook: Amateurclub weigert al tien jaar bierprijs te verhogen

Op de websites van beide clubs wordt opgeroepen aan beide groeperingen om zich te gedragen voor het duel in de Derde Divisie. Het is niet alleen een derby, maar ook nog eens een onvervalste kraker. GVVV is met zestien punten uit zeven duels de koploper van de competitie, DOVO volgt met vijftien uit zeven op slechts één punt. De nummers drie tot en met zes hebben allemaal elf punten verzameld tot dusver.

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pak dit eens anders aan. Zet deze mensen maar gewoon samen op een stuk weiland. Een groot hek eromheen zodat ze niet weg kunnen vluchten en dan in de trend van Last Man Standing. Laat maar gaan. Desnoods maak je er een spelshow van met veel camera's. Chantal jansen als presentatrice, Ruben Nicolai met een microfoon en camera ter plaatse voor wat interviews in het heetst van de strijd. Dan kost het geen belastingcenten, sterker nog dit kan zelfs wel centen opleveren. Coca Cola als sponsor met een leuke slogan als "Van ZERO naar Hero".

PeterH-85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat 95% gewoon voor een leuke wedstrijd komt. Helaas is er altijd een kleine groep die het moet verpesten voor de rest. Zie die er maar eens tussenuit te pikken. Hopelijk blijft het rustig en maken we er met zn allen een leuke derby van. Zet hem op GVVV!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen