Heftig: twee zelfmoorden van Liverpool-fans na Champions League-drama

29 september 2022, 16:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De grote ongeregeldheden voorafgaand aan de Champions League-finale in Parijs hebben grote gevolgen gehad voor een groep Liverpool-supporters. Veel van hen kwamen destijds vanwege een probleem met valse tickets in verdrukking toen de poorten werden gesloten, wat leidde tot veel chaos, arrestaties en zelfs gewonden. Maanden na de gebeurtenissen bij het Stade de France zijn er nog steeds veel Liverpool-supporters die dit nog dagelijks raakt, zo schrijft The Liverpool Echo.

Peter Scarfe van de groep Hillsborough Survivors Support heeft laten weten dat drie personen zelfmoord hebben gepleegd sinds de gebeurtenis in mei. Een daarvan zou in verband zijn met de jaarlijkse herdenking van de Hillsboroughramp in 1989 zijn en twee personen zouden 'retriggers' zijn door de Champions League-finale van dit jaar. "Veel mensen hebben therapie nodig gehad na wat er is gebeurt bij het Stade de France. Dat hebben wij geleid en de LFC foundation heeft dit betaald, wat fantastisch is, want wij hebben niet het geld om te kunnen blijven betalen voor dit soort tragedies."

Volgens Scarfe wordt een groot deel van het verdriet aangewakkerd door de reacties op sociale media. Veel slachtoffers en familieleden zouden negatieve reacties ontvangen, waardoor oude trauma's opnieuw omhoog komen. "Het probleem met social media is dat we steeds opnieuw getraumatiseerd worden door sommige haattweets. Waar deze mensen doorheen gaan is ongelooflijk. Zou worden opnieuw getraumatiseerd en mensen nemen nu hun eigen leven. Wij weten dit zeker van drie personen, maar misschien zijn het er nog wel meer."

Hillsboroughramp

De twee slachtoffers zouden allebei nog een onderliggend trauma hebben vanwege de Hillsboroughramp in 1989. Op 15 april dat jaar brak er paniek uit tijdens de halve finale van de FA Cup tussen Notthingham Forrest en Liverpool, waardoor er een stormloop van supporters volgde die 97 mensen het leven kostte. De gebeurtenis wordt beschouwd als de grootste Engelse voetbalramp en maakt dus nog altijd veel los bij Liverpool-supporters.

Lees ook: UEFA-organisatie krijgt wind van voren na ongeregeldheden bij CL-finale

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen