Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bjorn Meijer: van rechterrijtje Eredivisie naar Champions League

Bjorn Meijer: van rechterrijtje Eredivisie naar Champions League

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

29 september 2022 – Bjorn Meijer maakte afgelopen zomer voor een fors bedrag de overstap van FC Groningen naar Club Brugge. De Belgen hadden maar liefst zes miljoen euro over voor de 19-jarige linksback, die nog geen heel seizoen in de Eredivisie in de benen had. In Voetbal International blikt de jongeling terug op zijn overgang en de geruisloze aanpassing van de Eredivisie naar de Champions League.

Meijer debuteerde al op de slotdag van het seizoen 2020-2021 in de Euroborg. In de met 1-0 verloren uitwedstrijd bij PEC Zwolle viel hij tien minuten voor het einde in. In het afgelopen seizoen knokte hij zich in de basis van de club waar hij werd opgeleid. "Dat ik het niveau van FC Groningen aankon verbaasde me niet, maar het tempo waarin alles ging, dat had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht", blikt Meijer terug. Hij kampte in zijn nog korte loopbaan al veel met blessures, maar keerde  sterker terug: "Uiteindelijk ben ik elke keer het revalidatieproces ingegaan en ik heb geen seconde spijt van alle energie die ik daarin gestoken heb."

Afgelopen zomer werd de ontwikkeling van  Meijer, die tot 24 duels in de Eredivisie kwam, beloond met de overgang naar Club Brugge. Hij had echter ook voor de geleidelijke weg kunnen kiezen door bij te tekenen in Groningen. Dat was in eerste instantie ook zijn intentie, maar zijn zaakwaarnemer bracht informeerde hem over de interesse van een aantal clubs, waaronder Club. Het zette Meijer aan het denken: "Voor mij was daardoor snel duidelijk: Dit is de perfecte club. Het motto No Sweat No Glory past precies bij mij."

Kippenvel van hymne
En dus verruilde Meijer het rechterrijtje van de Eredivisie voor de grandeur van de Champions League. In beide duels die de Bruggenaren dit seizoen in het miljoenenbal speelden had de linksback een basisplaats. Zowel van Bayer Leverkusen (1-0) als FC Porto (0-4) wisten de Belgen bovendien te winnen, waardoor overwintering in de belangrijkste Europese competitie niet ondenkbaar is. "Die eerste Champions League-hymne, die was zo bijzonder", zegt Meijer. "Terwijl ik daar stond kreeg ik allemaal flashbacks van de tegenslagen die ik gehad heb." Meijer maakte bovendien inmiddels zijn debuut voor Jong Oranje: "Om me heen maken mensen weleens de grap dat het zo snel met me gaat, dat ik in november misschien wel mee ga naar Qatar. Zelf denk ik dat dat écht iets te snel is. Voordat ik daar aanspraak op kan maken, heb ik echt nog wat meer te bewijzen.'" Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd