Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Spaanse bondscoach etaleert eigen successen op sociale media

Spaanse bondscoach etaleert eigen successen op sociale media

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

29 september 2022 – Spanje plaatste zich dinsdagavond als laatste land voor de Final Four van de Nations League. Bondscoach Luis Enrique greep die prestatie aan om zijn eigen successen nog maar eens te onderstrepen. Op twitter vergeleek hij de resultaten met die van de Europese concurrentie, waaronder Nederland.

In het schema dat Enrique in zijn tweet plaatst, staan de Spanjaarden bovenaan. Als enige van de tien landen die hij meeneemt in zijn vergelijking scoort La Furia Roja een 'groen' vakje op elk van de vier meetmomenten: de Nations League 2020, het EK van 2020, de WK-kwalificatie en de Nations League van 2022. Nederland komt met twee van de vier groene vakjes relatief goed uit de vergelijking, waarin Italië als enige land met drie stuks in de buurt van de Spanjaarden komt.

Enigszins arbitrair is de lof die Enrique zichzelf toebedeelt wel. Want wie bepaalt dat het halen van de halve finale op het afgelopen EK goed is voor een goede beoordeling, maar een kwartfinaleplaats niet? Juist, dat is de bondscoach zelf. Toch vindt hij dat de statistieken zijn gelijk ondersteunen. 'Enkel om wat zaken in context te plaatsen', schrijft hij bij zijn post. 

Enrique reageert met de tweet op de kritiek die hij, ondanks de prestaties die hij met zijn elftal neerzet, in eigen land nog altijd geregeld krijgt. Zo is er in Spanje vaak veel te doen over zijn selectiebeleid, waarbij vooral het aantal spelers van Real Madrid en FC Barcelona regelmatig tegen elkaar op de weegschaal worden gelegd. Op het WK in Qatar gaat de wereldkampioen van 2010 het in de groepsfase opnemen tegen Costa Rica, Duitsland en Japan.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd