Stam adviseert Ten Hag over Haaland in aanloop naar stadsderby

29 september 2022, 12:48

Manchester United vervolgt aanstaande zondag de Premier League met een pittig duel in het vooruitzicht. De ploeg van Erik ten Hag gaat op bezoek bij stadgenoot Manchester City. Jaap Stam, oud-verdediger van United, had in gesprek met SportBible alvast een aantal adviezen voor Ten Hag. Stam kijkt vooral naar de mogelijkheden die United heeft om Erling Haaland af te stoppen.

"Ze moeten keuzes maken", zegt Stam. "Het zou een optie kunnen zijn een verdedigende middenvelder aan Erling Haaland op te offeren." Toch is rugdekking wat Stam betreft van levensbelang voor zijn oude club. "Je moet nooit in een één-tegen-één-situatie komen met veel ruimte in de rug", doceert de oud-trainer van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle.

Haaland is het seizoen uitstekend begonnen, met veertien treffers in zijn eerste tien duels voor zijn nieuwe club. Elf van die treffers maakte de Noor in de eerste zeven wedstrijden in de Premier League, de andere drie vielen in de Champions League. Met zijn ongekende productie ligt Haaland op schema om het Premier League-record van 34 treffers in een seizoen ruimschoots te breken. Dat wordt momenteel nog gedeeld door Andy Cole, Alan Shearer en Mohammed Salah. Als Haaland in het huidige tempo doorgaat eindigt hij dit seizoen op het onwaarschijnlijke aantal van 63 doelpunten in de competitie.

United gaat als nummer vijf van de competitie beginnen aan de stadsderby. Na nederlagen in de eerste twee speelronden heeft het elftal van Ten Hag de laatste vier wedstrijden in winst omgezet. Met Liverpool (2-1) en Arsenal (3-1) werden in die serie twee concurrenten voor de bovenste posities verslagen. City vindt zichzelf voorafgaand aan het duel met de stadgenoot terug op plaats twee. Het heeft een punt minder dan Arsenal, dat op de nederlaag tegen United na al haar wedstrijden wist te winnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen