Poetin roept oud-international (37) op voor militaire dienst

29 september 2022, 09:33

Opmerkelijk nieuws uit Rusland. Oud-international Diniyar Bilyaletdinov (37) zou namelijk zijn opgeroepen voor het Russische leger dat momenteel in oorlog is met buurland Oekraïne. Toch is het niet zeker dat hij daadwerkelijk deel zou hoeven nemen aan de gevechten die gaande zijn. 

De oud-speler van onder meer Everton en Spartak Moskou is tegenwoordig assistent-trainer bij Rodina 2, op het tweede niveau in de Russische competitie. Zijn vader Rinat bevestigt in de Russische media de oproep van zijn zoon. Toch is onduidelijk of Bilyaletdinov daadwerkelijk naar het front zou kunnen worden gestuurd. Hij is namelijk 37, terwijl de door Poetin afgekondigde mobilisatie in principe alleen burgers onder de 35 betreft. Bovendien zou de naam van Bilyaletdinov verkeerd gespeld zijn op de brief.

Zijn vader vermeldt verder dat Bilyaletdinov zijn dienstplicht al lang geleden vervuld heeft. Als negentienjarige hoefde hij vanwege zijn status als topsporter destijds niet daadwerkelijk deel uit te maken van het Russische leger. De voorzitter van Lokomotiv Moskou, een andere club waar Bilyaletdinov actief was, reageert verbaasd op de oproep van de oud-speler. "Waarom zou je hem naar het front sturen, hij heeft geen militaire vaardigheden", zegt Nikolai Naumov.

Vluchten kan niet meer

Of het daadwerkelijk tot een actieve bijdrage aan de gevechten komt, is dus nog onzeker. Maar mocht het zover komen dat hij zich daadwerkelijk moet melden, dan zal Bilyaletdinov in ieder geval niet het voorbeeld van veel van zijn landgenoten volgen. Volgens zijn vader overweegt hij niet te vluchten naar een land als Turkije of Kazachstan. Veel Russen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen