Henry kritisch over VAR: "In het voetbal lopen we altijd achter"

29 september 2022, 08:24

Thierry Henry (45) is niet tevreden met het functioneren van de VAR. De assistent-bondscoach van België liet zich kritisch uit over de videoscheidsrechter tijdens een conferentie in Londen. "De VAR doodt de vreugde van het spel", wordt Henry door het Franse RMC Sport geciteerd.

Henry heeft niets tegen technologische ontwikkelingen in het algemeen, zegt hij. In andere sporten wordt al langer gebruik gemaakt van nieuwe technieken, en daar gaat het over het algemeen beter. "In het voetbal lopen we altijd achter, we hebben nog zoveel te leren. Bij American football, rugby, cricket en tennis zie je dat er wél direct beslissingen worden genomen."

En juist die snelheid is wat Henry betreft het belangrijkste verbeterpunt voor het voetbal. "Wat met het meest irriteert is dat de VAR niet snel genoeg is", klinkt het. En dat gaat ten koste van de beleving van zijn sport: "Na een doelpunt weet je niet eens of je op kan springen", zegt hij. "Kan ik feesten of niet? Dit doodt de vreugde van het spel."

Henry zat afgelopen interlandperiode op de bank in de Amsterdam Arena. De oud-speler van onder meer Arsenal en AS Monaco verving bondscoach Roberto Martinez, die een duel eerder een rode kaart had gepakt tegen Wales en daardoor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal vanaf de tribune moest bijwonen. Naast zijn werk als assistent van Martinez is Henry ook actief op tv, waar hij regelmatig de analyse verzorgt bij wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen