Saibari wil landstitel met PSV en hoopt op WK in Qatar

29 september 2022, 08:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het gaat hard met Ismail Saibari (21). De PSV'er breekt dit seizoen definitief door in Eindhoven, en maakte in de afgelopen interlandperiode ook zijn debuut voor Marokko in een oefenduel met Madagaskar, terwijl hij 'slechts' voor de Onder-23 was opgeroepen. In Voetbal International gaat de jonge aanvaller in op zijn keuze voor Marokko, en zijn ambities met PSV voor dit seizoen. 

Saibari had ook voor België kunnen spelen, aangezien hij ook over een Belgisch en zelfs een Spaans paspoort beschikt. Roberto Martinez, bondscoach van de Belgen, probeerde hem telefonisch nog over te halen om voor de zuiderburen te kiezen: "Hij zei dat ik altijd welkom ben bij het Belgische nationale team zolang ik mijn officiële debuut (voor Marokko, red.) nog niet heb gemaakt." Saibari koos echter toch voor het geboorteland van zijn ouders. "Dit is een keuze van het hart geweest."

Tegen Madagaskar debuteerde Saibari met een 1-0 overwinning voor Marokko. De PSV'er kreeg direct een basisplaats van de nieuwe bondscoach Walid Cheddira, en hoopt over twee maanden op het hoogst mogelijke podium actief te zijn: "Het klopt dat ik nu ook in beeld ben voor het WK in Qatar." Hij weet in ieder geval dat de keuzeheer zijn ontwikkeling scherp in de gaten houdt. "Hij wil dat ik zo doorga en dan kijkt hij wel welke keuze hij straks gaat maken."

Kwaliteit genoeg

Het tekent de stormachtige ontwikkeling die Saibari heeft doorgemaakt. Amper een half jaar geleden speelde hij zijn wedstrijden nog voornamelijk voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. "Vorig seizoen speelde ik nog in de Eerste Divisie en nu ben ik geselecteerd voor Marokko en voetbalde ik ineens kwalificatie Champions League", zegt Saibari. In de Eredivisie gaan de Eindhovenaren aan de leiding, met evenveel punten als Ajax maar een nipt beter doelsaldo. Saibari is er van overtuigd dat PSV de Amsterdammers voor kan blijven dit seizoen: "Bij ons gelooft iedereen dat we kampioen kunnen worden. We hebben er in elk geval genoeg kwaliteit voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen