Waterman vertelt fraaie Van Gaal-anekdote: "Ging uit zijn plaat"

28 september 2022, 23:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het gedrag van bondscoach Louis van Gaal roept oude herinneringen op bij Boy Waterman. De ervaren keeper van PSV werkte in het verleden samen met Van Gaal bij AZ, waar de topcoach ook al het belang van het keren van strafschoppen onderstreepte.

Van Gaal raakte in de beginperiode van Waterman bij PSV zwaar gefrustreerd. "We kregen een penalty tegen en ik koos de andere hoek", begint Waterman tegenover PSV TV. "Hij trainde op zijn penalty's, de coach wilde niet dat ik gokte. We wonnen de wedstrijd dan wel met 4-1, maar na afloop ging hij helemaal uit zijn plaat tegen mij. 'Het is geen casino', riep hij."

Waterman werd na afloop met de grond gelijkgemaakt door Van Gaal. "Ik zat er net, het ging goed, maar toen zei hij: 'Ik weet niet of je al hebt getekend, maar anders zorg ik ervoor dat je niet tekent. Maar ik kon het hebben van hem. Hij is super eerlijk in je gezicht, naar buiten toe zal hij je altijd beschermen. Hij dwingt respect af en is altijd geïnteresseerd."

De 38-jarige keeper uit Lelystad keerde deze zomer terug in Nederland. In Eindhoven is de voormalig jeugdinternational derde doelman. Hiervoor keepte Waterman twee seizoenen bij het Griekse OFI Kreta.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen