Chelsea-legende Ramires beëindigt loopbaan; ook City wil Bellingham

28 september 2022, 22:55

In navolging van oud-ploeggenoot John Obi Mikel heeft ook Chelsea-legende Ramires een punt gezet achter zijn loopbaan. De publiekslieveling van de Londense topclub zat al sinds 2020 zonder club en heeft nu besloten om zijn fraaie carrière per direct te beëindigen.

Dat liet Ramires woensdagmiddag weten via Instagram. De Braziliaan liet in 2020 zijn contract ontbinden bij het Braziliaanse Palmeiras en zocht sindsdien tevergeefs naar een nieuwe werkgever. Na zijn debuut in 2006 bij Joinville verkaste hij al vroeg naar de Braziliaanse topclub Cruzeiro. Zijn meest succesvolle periode beleefde hij op Stamford Bridge.

De 51-voudig international van Brazilië speelde in zes seizoenen 251 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij goed was voor 34 doelpunten en 25 assists. Ramires won de Premier League, FA Cup, Europa League, League Cup én de Champions League. In de halve finale scoorde de Braziliaan op legendarische wijze tegen het machtige FC Barcelona. Ramires speelde ook namens Jiangsu Suning in China.

Bellingham

Niet alleen Liverpool, Manchester United en Real Madrid strijden om de felbegeerde krabbel van Jude Bellingham. De talentvolle Engelsman is volgens Duitse media ook op de verlanglijst van Manchester City verschenen. De topclub hoopt een belangrijke troef in handen te hebben: City hoopt dat de aanwezigheid van voormalig ploeggenoot Erling Haaland de komst van Bellingham mogelijk maakt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen