Eredivisie wordt hervat: deze teams stellen vooralsnog teleur

28 september 2022, 22:27

Na de interlandbreak wordt komend weekend de Eredivisie hervat. In de eerste vier speelronden maakten de topclubs bij vlagen indruk, terwijl ook de meeste subtoppers uitstekend presteerden. Toch waren er ook ploegen die teleurstelden. In aanloop naar de achtste speelronde zet FCUpdate.nl de meest tegenvallende ploegen op een rijtje.

FC Utrecht

Met het binnenhalen van ervaren en dure spelers als Bas Dost, Nick Viergever en Sean Klaiber waren de verwachtingen rond FC Utrecht zoals gewoonlijk ook dit seizoen weer hoog gespannen. Ook met Henk Fraser aan het roer slaagde Utrecht er echter niet in om de top aan te vallen. Utrecht staat met twee zeges teleurstellend op plek negen.

Vitesse

Dankzij een vierde en zesde plaats keerde Vitesse onder Thomas Letsch definitief terug in de subtop van de Eredivisie. In zijn derde seizoen kreeg de Duitser het niet op de rit. Inmiddels is Letsch vertrokken naar Bochum, waardoor Vitesse Phillip Cocu aanstelde als nieuwe coach. Hij moet de Arnhemmers aan de weg omhoog gaan helpen: Vitesse staat op de teleurstellende veertiende plaats.

Fortuna Sittard

Afgelopen seizoen ontsnapte Fortuna vorig jaar aan degradatie. Met enorme investeringen én het binnenhengelen van de Turkse legende Burak Yilmaz leek Fortuna dit seizoen een aanval te kunnen doen op de middenmoot. Zelfs over Europees voetbal werd stiekem gedroomd door supporters. Tegen Excelsior boekte Fortuna vlak voor de interlandbreak pas de eerste zege, waardoor het de laatste plaats afstond aan promovendus FC Emmen. Voetballend is het echter nog verre van fraai wat de Limburgers laten zien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen