Yilmaz fileert 'liegende' media in Nederland: "Heel beschamend"

28 september 2022, 21:13

Burak Yilmaz heeft in een uitgebreid interview uitgehaald naar de manier waarop de Nederlandse pers over hem praat. De Turkse topspits, die afgelopen zomer verrassend neerstreek bij Fortuna Sittard, werd in zijn eerste weken ervan beschuldigd dat hij de opstellingen zou maken en dat hij de touwtjes in handen zou hebben. Bovendien zou Yilmaz een winstpremie aan zijn ploeggenoten hebben beloofd.

"Het is allemaal een leugen", zegt Yilmaz voor de camera van ESPN. Yilmaz ontkent dat hij heeft besloten dat hoofdcoach Sjors Ultee werd ontslagen. "Dat is een beslissing die volledig door het clubbestuur genomen is. Ik ben hier maar een medewerker. Je hebt hier nog een voorzitter, een technisch directeur en een eigenaar: allemaal mensen die hierover gaan. Deze beslissing had niks met mij te maken en dit zijn dingen die gebeuren in het voetbal."

De spits kan zich niet vinden in de dingen waar hij de eerste weken van werd beschuldigd. "Ik heb nooit een opstelling gemaakt. Het feit dat mensen dit suggereren, heel beschamend. Het is ook respectloos richting de technische staf. Ik zou hier alles bepalen: ze hadden het zelfs over wedstrijdpremies. Heel, heel beschamend", reageert de spits fel.

De komst van Yilmaz naar de Eredivisie mag met recht de grootste transferstunt van afgelopen zomer worden genoemd. De 37-jarige spits, die voor vijf seizoenen heeft getekend in Sittard, was in zijn eerste zeven duels al vier keer trefzeker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou meneer Burak. Wij kennen in Nederland persvrijheid en hebben onafhankelijke media. In jouw land is dat niet zo.

paardenlul
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja alleen jammer dat de media ondanks hun "vrijheid" en "onafhankelijkheid" aan een stuk door liegt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen