Oranje kan borst natmaken; zware loting dreigt in Nations League

28 september 2022, 16:05

Het zijn drukke tijden voor het Nederlands elftal. Oranje bereidt zich onder leiding van bondscoach Louis van Gaal voor op het WK van later dit jaar in Qatar. Daarnaast volgt de loting voor de EK-kwalificatie en wordt er gestreden in de finaleronde van de Nations League. De volgende editie van dat toernooi belooft zwaar te worden.

Oranje plaatste zich afgelopen zondag als groepswinnaar voor de finaleronde van de Nations League. Dat betekent dat de ploeg van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman ook is ingedeeld in pot 1 voor de loting van de nieuwe editie. Datzelfde geldt natuurlijk voor Kroatië, Spanje en Italië. Die landen kan Oranje tegenkomen tijdens de Finale Four van de derde editie van het Europese toernooi.

Dit keer trof Oranje het nog wel met België, Wales en Polen als tegenstanders. Het zou zomaar kunnen dat de volgende keer een zwaarde groep op de manschappen van Koeman, die vanaf 1 januari 2023 terugkeert als bondscoach. In pot 2 zitten namelijk de vier landen die als tweede eindigden in hun groep. Dat zijn naast de Belgen dus ook Denemarken, Portugal en het verrassende Hongarije.

Lees ook: Dit moet je weten over de opponenten van Oranje in de Final Four

Ook in pot 3 is vanwege mindere prestaties van enkele landen plek voor wat grootmachten. Dat Zwitserland en Polen daarin zitten zal niemand verbazen, maar de aanwezigheid van Frankrijk en Duitsland zal zorgen voor wat spanning tijdens de loting. Tot slot bestaat pot 4 uit de vier promovendi. Dat zijn Israël, Bosnië Herzegovina, Servië en Schotland. Oostenrijk, Tsjechië, Engeland en Wales degradeerden uit de A-divisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik het goed begrijp is de essentie van dit artikel dus dat er meer sterke voetballanden zijn dan de 3 waar je door het systeem met "potten" tegen beschermd bent. Dus je kunt in een poule komen met Hongarije, Zwitserland en Schotland, of met Belgie, Frankrijk en laten we zeggen Servie. Niet heel verrassend allemaal lijkt mij. En om nog een deur te openen, landen als Bulgarije en Turkije hebben ons ook al eens uit het eindtoernooi gehouden.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat allemaal om de nationsleague loting hè. Dat boeit al helemaal niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen