Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lonwijk koos voor transfer naar Oekraïne: "Veiligheid op één"

Lonwijk koos voor transfer naar Oekraïne: "Veiligheid op één"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

28 september 2022 – Justin Lonwijk maakte afgelopen zomer de meest bijzondere transfer van alle Nederlandse voetballers. De 22-jarige middenvelder liet Viborg FF achter zich om aan de slag te gaan bij de Oekraïnse topclub Dinamo Kiev. Ondanks de oorlog in dat land was dat een bewuste keuze.

Lonwijk moest wel even nadenken toen de belangstelling van Dinamo hem bereikte. "De veiligheid stond bij mijn keuze op nummer één. Want het sportieve plaatje was meteen heel mooi", aldus Lonwijk in gesprek met de NOS. "We, mijn vader en ik, hebben gesproken met mensen die hier wonen. Die bevestigen mij dat het veilig is en dat er goed voor de spelers gezorgd wordt."

De geboren Tilburger ervaart dat het 'gewone' leven doorgaat in de hoofdstad van Oekraïne. Hij is van plan snel de taal te leren. "Ik kreeg van een Deense speler die hier ooit gespeeld heeft als tip dat de taal leren belangrijk is. Je voelt je meer thuis als je de taal spreekt. Ik ga me zo snel mogelijk aanpassen en wil dan wedstrijden spelen", vertelt de aanwinst.

Lonwijk brak niet door in Nederland
Op jonge leeftijd speelde Lonwijk in de jeugd van Willem II, dat hem al snel verloor aan PSV. Een doorbrak in Eindhoven zat er echter niet in en dus koos de middenvelder voor een stap naar FC Utrecht. Ook dat bleek geen succes en Lonwijk trok naar Denemarken. Daar promoveerde de voormalig jeugdinternational van Oranje met Viborg FF naar de Superligaen, het hoogste niveau.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd