'Geen Oranje-bondscoach bij loting EK-kwalificatie in Duitsland'

28 september 2022, 11:50   Bijgewerkt: 28 september 2022, 11:59

Nederland wordt tijdens de loting voor de EK-kwalificatie niet vertegenwoordigd door Louis van Gaal of Ronald Koeman. De KNVB heeft naar verluidt besloten dat er geen bondscoach aanwezig zal zijn tijdens de loting, die op zondag 9 oktober in het Duitse Frankfurt zal plaatsvinden.

Volgens De Telegraaf zal Van Gaal niet naar Duitsland afreizen, omdat hij eind dit kalenderjaar stopt als bondscoach van Oranje. Daarom heeft de ervaren oefenmeester niks meer te maken met de kwalificatie voor het EK van 2024. De voetbalbond vindt het op dit moment ook niet verstandig om de nieuwe bondscoach Ronald Koeman, wel van de partij te laten zijn in Frankfurt.

Lees ook: Potindeling EK-kwalificatie: Oranje moet vrezen voor toplanden

Oranje is onder leiding van Van Gaal namelijk in voorbereiding op het WK in Qatar, dat voor ons land op maandag 21 november begint met een wedstrijd tegen Senegal. Dat betekent overigens niet dat er niemand namens Nederland aanwezig is. bondsvoorzitter Just Spee, directeur Marianne van Leeuwen, teammanager Fernando Arrabal en perschef Bas Ticheler zijn er wel bij.

EK 2024 in Duitsland

Op zondag 9 oktober zit Oranje in pot 1 tijdens de loting. Over een kleine twee jaar wordt het EK in Duitsland tussen 14 juni en 14 juli afgewerkt. De speelsteden zijn ook al bekend. In Berlijn, München, Dortmund, Gelsenkirchen, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Leipzig, Düsseldorf en Frankfurt worden de wedstrijden gespeeld. Oranje won het vorige EK in Duitsland in 1988.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen