Goed nieuws over Boëtius: "Gelukkig is hij zijn lach niet verloren"

28 september 2022, 10:35   Bijgewerkt: 28 september 2022, 10:41

Jean-Paul Boëtius is afgelopen vrijdag succesvol geopereerd aan een tumor in een testikel. De 28-jarige middenvelder van Hertha BSC kreeg daarop visite van zijn trainer Sandro Schwarz. De oefenmeester gaf vervolgens een update over Boëtius, die afgelopen zomer neerstreek in Berlijn.

Boëtius kwam zelf al met het nieuws naar buiten dat de operatie goed was gegaan. Schwarz werkte in het verleden bij FSV Mainz 05 al samen met de Nederlander en is blij dat het naar omstandigheden goed gaat met zijn pupil. "Hij is zijn lach gelukkig niet verloren. Dat is natuurlijk een goed bericht. Nu moeten we allemaal afwachten en zullen we hem vooral even met rust laten zodat hij goed kan herstellen", aldus Schwarz in gesprek met Kicker.

Lees ook: Update Boëtius: operatie goed verlopen

Bij Hertha hoopt men dat Boëtius net zo goed gaat herstellen als Marco Richter. Bij de Duitse ploeggenoot van Boëtius werd een aantal maande geleden teelbalkanker geconstateerd. Hij heeft inmiddels al zijn rentree gemaakt. "We hopen dat het bij Jean-Paul hetzelfde gaat als bij Marco. De ervaring die we al hebben helpt ons nu een beetje om met deze situatie om te gaan." Het is nog niet bekend wanneer Boëtius weer terugkeert op het veld namens de Berlijners.

Haller en Baumgartl

Niet alleen Boëtius en Richter kregen recent te maken met een tumor. Een tijdje terug kreeg ex-PSV'er Timo Baumgartl al een vervelende diagnose. De verdediger van Union Berlin maakte gelukkig alweer zijn rentree op het veld. Dat geldt helaas nog niet voor Sébastien Haller, die momenteel wordt behandeld voor teelbalkanker. De ex-Ajacied staat onder contract bij Borussia Dortmund, maar maakte dus helaas nog geen minuten voor de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen