Potindeling EK-kwalificatie: Oranje moet vrezen voor toplanden

28 september 2022, 08:35

Het Nederlands elftal is door de groepswinst in de Nations League ingedeeld in groep 1 van de EK-kwalificatie. Het volgende EK wordt in de zomer van 2024 georganiseerd in Duitsland. Er komen zeven kwalificatiepoules van vijf teams en drie groepen van zes landen.

Oranje wordt net als Italië, Kroatië en Spanje ingedeeld in een poule van vijf. Dat komt omdat deze landen in 2023 nog uit moeten komen in de finaleronde van de Nations League. Daarnaast maken ook Denemarken, Portugal, Hongarije, België, Zwitserland en Polen deel uit van pot 1. Door de slechte prestaties in de Nations League zijn Frankrijk en Engeland ingedeeld in pot 2. Oranje kan deze landen dus treffen in de kwalificatie.

Lees ook: Dit moet je weten over de opponenten van Oranje in de Final Four

Duitsland is als gastland automatisch geplaatst voor het toernooi en doet dus niet mee. Verder is duidelijk geworden dat er in pot 3 sowieso rekening gehouden moet worden met Noorwegen en Zweden. De Turken speelden deze editie van de Nations League in de C-divisie en moeten in de EK-kwalificatie genoegen nemen met een plekje in pot 4. In pot 5 en pot 6 zitten vooral voetbaldwergen als Letland, San Marino en Gibraltar.

EK in Duitsland

Het volgende EK wordt in 2024 tussen 14 juni en 14 juli afgewerkt in Duitsland. Daar hoopt Oranje natuurlijk bij te zijn, aangezien het de eerdere editie van 1988 als winnaar afsloot. In 2006 was het WK in Duitsland en werd Oranje in de achtste finales uitgeschakeld. Nederland moet nog anderhalve week wachten tot het de aanstaande tegenstanders weet. De loting voor de EK-kwalificatie vindt namelijk plaats op zondag 9 oktober.

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"In pot 5 en pot 6 zitten vooral voetbaldwergen als Letland, San Marino en Gibraltar." En dan te bedenken dat Letland nog geen 20 jaar terug nog deelnam aan het EK en daar zelfs gelijk speelde tegen de Duitsers.

KoosTimmer45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat maakt het uit als je kampioen wilt worden moet van iedereen winnen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gefeliciteerd met de open deur vd week

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen