Messi helpt Argentinië opnieuw aan zege; record lonkt op WK

28 september 2022, 08:00

Lionel Messi is woensdagnacht weer eens van groot belang geweest voor de nationale ploeg van Argentinië. De aanvoerder van de Argentijnen was met met twee treffers mede verantwoordelijk voor een 3-0 overwinning op Jamaica. Dat betekent dat de Argentijnen dicht bij een fraai record zijn.

Argentinië is door de oefenzege namelijk al 35 interlands op rij ongeslagen. Het record staat momenteel op naam van Italië, dat op zijn beurt 37 wedstrijden zonder nederlaag bleef. De Argentijnen kunnen de Italianen op het WK evenaren en passeren. Voorafgaand aan het toernooi wacht nog een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten. In Qatar spelen de Zuid-Amerikanen vervolgens tegen Saoedi-Arabië, Mexico en Polen.

Lees ook: Sublieme Messi neemt Argentinië bij de hand en vervolgt topvorm

Messi begon tegen de Jamaicanen echter niet in de basis. Bondscoach Lionel Scaloni gunde de routinier op Amerikaanse bodem rust en besloot hem pas in de tweede helft binnen de lijnen te brengen. Op dat moment stond het al 1-0 door een vroege treffer van Julián Álvarez. Jamaica mocht lang dromen van een stuntje, maar Messi sloeg in de slotfase alsnog toe. Hij scoorde met een schot van afstand en was trefzeker vanuit een vrije trap.

Luis Sinisterra

Luis Sinisterra liet zich op zijn beurt zien namens Colombia. Op bezoek bij Mexico stond zijn land halverwege op een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk stapten de Colombianen met een 2-3 overwinning van het veld. Sinisterra, die Feyenoord afgelopen zomer verruilde voor Leeds United, was verantwoordelijk voor de 2-1 en 2-2. Daarna zag hij hoe ploeggenoot Wilmar Barrios zich in Santa Clara (Verenigde Staten) kroonde tot matchwinner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen