'Invalbeurt Ihatarren in bekerfinale gênantste wissel van het jaar'

27 september 2022, 20:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sjoerd Mossou uit in zijn column in het Algemeen Dagblad stevige kritiek op Ajax, dat dacht Mohamed Ihattaren weer aan het voetballen te kunnen krijgen. De journalist noemt de invalbeurt die Ihattaren in de bekerfinale van afgelopen seizoen tegen PSV mocht maken zelfs 'de genantste wissel van het jaar'. Mossou vervolgt: 'Een duidelijk te zware Ihattaren mocht in de slotfase invallen, bedoeld als sneue provocatie aan het adres van PSV.'

De comeback van Ihattaren bij de Amsterdammers lijkt uit te draaien op een sof, en dat had volgens Mossou iedereen die bij PSV met hem te maken heeft gehad op voorhand kunnen voorspellen. Hij schrijft over alle specialisten die de club inschakelde om het talent op het juiste pad te houden, en de persoonlijk begeleider die zaakwaarnemer Mino Raiola voor hem regelde. Die laatste had jarenlang gewerkt met Mario Balotelli. 'Al die mensen trokken vroeg of laat dezelfde harde, maar simpele conclusie: mentaal niet geschikt voor topvoetbal.'

Mossou vindt het aantrekken van Ihattaren door Ajax 'een wilde gok, gestoeld op een combinatie van arrogantie, winstbejag en een haast onvoorstelbare onwetendheid.' Afgelopen zomer kwamen er nog hoopvolle berichten over Ihattaren naar buiten. Hij oogde een stuk fitter en deed meermaals mee in oefenwedstrijden. Mossou vindt ook die 'goed-nieuws-show' beschamend: 'Het was Ajax toch maar mooi gelukt, wilde Ajax maar zeggen', schrijft hij.

Kop in het zand

Ihattaren komt inmiddels enkel nog negatief in het nieuws, en Ajax lijkt helemaal klaar met hem. 'De Amsterdamse club tracht het onderwerp al een tijdje verbeten dood te zwijgen, de kop in het zand, wachtend tot Ihattaren stilletjes terugkeert naar zijn werkgever Juventus.' Mossou laakt de houding van de Amsterdammers: 'Toen vervolgens exact gebeurde wat al zijn voormalig begeleiders al hadden voorzien, trok Ajax zijn handen van de voetballer af. Triest, in alle denkbare betekenissen van het woord', besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BraddaP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga je lekker Sjoerd Mossou? Een stoer en vet negatief stukje schrijven over een jong volwassene die het ook gewoon probeert voor elkaar te krijgen met zichzelf, de voetballerij en de wereld. Van mij mag Ihattaren slagen, ik zou het fantastisch vinden als het hem wel lukt, wat Sjoerd er ook allemaal van vindt.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn de (k) neusjes snel gekrenkt whaha de waarheid is hard zieligerds.😅

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo makkelijk altijd dat achteraf gelul... Het niveau dat die jongen aantikte was het risico waard het te proberen, niet gelukt. Jammer. Verder niks.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zielig (k)neusje!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen