Jonker roept gevestigde namen niet op voor Oranje Leeuwinnen

27 september 2022, 19:26

Bondscoach Andries Jonker heeft de selectie van het Nederlands vrouwenelftal bekend gemaakt. Lieke Martens, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen en Shanice van de Sanden ontvingen geen oproep van de keuzeheer, en zullen in oktober ontbreken in de oefenduels met Zambia en Noorwegen.

"Na goed overleg met de speelsters en hun clubs hebben we besloten om deze vier dit keer niet op te roepen", zegt Jonker. "We kijken naar wat het beste is voor ieder individu. Martens, in 2017 nog Wereldvoetbalster van het Jaar, is bij haar nieuwe club Paris Saint-Germain juist net weer terug van een blessure. Ze scoorde inmiddels ook al voor de Parijzenaars in de Women's Champions League, maar krijgt voor de interlands dus rust.

Oranje speelt de oefenduels met Zambia en Noorwegen in voorbereiding op het WK waar het zich eerder voor plaatste. Het toernooi wordt in de zomer van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland gespeeld. Op 22 oktober zal de loting voor de groepsfase in het Nieuw-Zeelandse Auckland plaatsvinden, en weten de Oranje Leeuwinnen dus tegen welke drie tegenstanders het zal gaan spelen.

Nieuwe generatie

Het ontbreken van de gevestigde namen geeft bondscoach Jonker de mogelijkheid een aantal andere speelsters aan het werk te zien. De opvolger van de eerder dit jaar ontslagen Mark Parsons liet eerder al doorschemeren de aankomende generatie ook de kans te willen geven in het Nederlands elftal. Toch zijn met Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk, Sharida Spitse en Vivianne Miedema een aantal andere gevestigde speelsters wél gewoon van de partij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen