Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De grote Mexicaanse droom van Feyenoord-spits Giménez

De grote Mexicaanse droom van Feyenoord-spits Giménez

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

27 september 2022 – Santiago Giménez (21) mocht zondag weer eens minuten maken voor Mexico. In de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Peru kwam de Feyenoord-spits een half uur voor tijd in het veld voor Henry Martín, die in de Mexicaanse competitie uitkomt voor América. Giménez geeft in een interview met het Mexicaanse El Universal aan het WK in Qatar zeker nog niet uit zijn hoofd te hebben gezet. 

"Het is al van kinds af aan mijn droom om ooit op een WK te spelen", zegt Giménez. "Ik heb zelfs gedroomd dat ik een goal zou maken op het WK." De jonge aanvaller benadrukt dat voetbal enorm leeft in zijn thuisland: "Mexico is een echt voetballand, waar fanatiek wordt meegeleefd. Als we spelen, ligt het hele land stil", zegt hij. "Als je de steun ziet die het elftal krijgt, daar krijg je kippenvel van."

Giménez speelde tegen de Peruanen zijn zevende interland. Sinds zijn debuut in oktober 2021 wist hij tot op heden twee keer te scoren voor zijn land. Zijn eerste maakte hij in december vorig jaar tijdens een met 2-2 gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen Chili. Afgelopen mei kwam daar tijdens een met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Nigeria een tweede doelpunt bij.

Succesvol in Europa
Afgelopen zomer leidde het tot een overgang naar Feyenoord, dat er zo'n vier miljoen euro voor over had om de aanvaller over te nemen van Cruz Azul. In Rotterdam is hij goed begonnen aan zijn Europese avontuur. In de Eredivisie was hij in vijf duels tweemaal trefzeker, maar ook Europees doet hij direct van zich spreken. In de eerste twee groepswedstrijden van de Europa League kwam Giménez al drie keer tot scoren. Feyenoord hervat de competitie aanstaande zondag met een uitduel bij NEC. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd