Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Kuip krijgt eerste Europese finale na twintig jaar: "Fantastisch"

De Kuip krijgt eerste Europese finale na twintig jaar: "Fantastisch"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

27 september 2022 – Nederland gaat de Final Four van de Nations League zéér vermoedelijk organiseren. Omdat de Johan Cruijff Arena en Philips Stadion niet beschikbaar zijn voor voetbalwedstrijden vanwege andere evenementen, krijgt De Kuip vermoedelijk weer een Europese finale en daar is men in Rotterdam zeer content mee.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk loopt zelfs alvast vooruit op het officiële bericht over de Nations League-organisatie en vindt een Europese finale in De Kuip 'fantastisch'. Tijdens het EK 2000 en de UEFA Cup van 2022 was de eindstrijd ook in het stadion van Feyenoord. De Grolsch Veste in Enschede wordt normaliter het andere stadion van de Final Four.

Een goede prestatie van Oranje kan bijdragen aan de feestvreugde, stelt Van Merwijk. "Hopelijk zal Oranje die finale halen. Finales zijn altijd prachtige wedstrijden, waarbij het alles of niets is", zei hij. Hoewel Louis van Gaal eerder het stadion 'verouderd' noemde, heeft het onderkomen wel alles in huis om de finale te organiseren, benadrukt ook de KNVB tegenover de ochtendkrant.

Lees ook: Nederland gastheer bij Final Four: Johan Cruijff Arena geen optie

Van Merwijk komt tot dezelfde conclusie, maar stelt dat er vooral wel een hoop werk en dus geld nodig is. "We moeten veel extra's optuigen en is er extra ruimte nodig, bijvoorbeeld voor het plaatsen van portakabins. Daarover zijn we in gesprek met de KNVB als huurder", aldus de afscheid nemende stadiondirecteur. Mogelijk dat daarin enkele kosten kunnen worden gedeeld voor het toernooi dat in juni 2023 afgewerkt wordt. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd