Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Amateurclub weigert al tien jaar bierprijs te verhogen

Amateurclub weigert al tien jaar bierprijs te verhogen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

27 september 2022 – Een bijzonder verhaal uit het amateurvoetbal: bij voetbalclub vv Oeken is de bierprijs al tien jaar hetzelfde. En er is min of meer de ongeschreven regel dat de prijs van een flesje bier in de kantine niet mag verhogen. Dat ondanks de enorme inflatie in Nederland momenteel.

Daarover schrijft ochtendkrant De Gelderlander. Bij de club onder de rook van Arnhem betaal je al ruim tien jaar 1,50 euro voor een biertje en dat is tegenwoordig een unicum in het amateurvoetbal, met de stijgende inflatie en enorme energierekening. "We zijn een sportkantine en geen kroeg. Dus we willen de prijzen niet te hoog maken. Voor ons is het geen commercieel model. We kunnen het altijd doen zonder die inkomsten", laat voorzitter Emile Jager weten.

Zeker in de laatste jaren merkt de vereniging dat het moeilijk is om de hele lage prijs te handhaven, omdat de marge op het bier steeds kleiner wordt. De frisdank is met 1,50 euro even goedkoop en mag ook niet stijgen, omdat de club bier niet goedkoper wil maken dan frisdrank. Door de lage prijs komen tegenstanders weleens met het ov om de derde helft mee te kunnen maken.

Lees ook: KNVB dwarsboomt 'gedroomde degradatie' van vierdeklasser

"Er wordt wel gekscherend over gesproken. Zo van: we gaan voortaan bij Oeken spelen, want het biertje daar was zo goedkoop", grapt de voorzitter in de ochtendkrant de geruchten in de regio. Gemiddeld gaan er drie- à vierhonderd biertjes over de toonbank in een weekend, dus zou een kleine prijsverhoging de club wel veel geld kunnen opleveren. 

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties