Engelse media steunen harde beslissingen van Ten Hag

27 september 2022, 12:03

De Engelse media hebben Erik ten Hag gelijk gegeven in zijn beslissingen omtrent Harry Maguire en Luke Shaw. De twee verdedigers zijn bij Manchester United op de bank geraakt, maar van bondscoach Gareth Southgate blijven zij het vertrouwen houden. Vooral de kritiek op Maguire is enorm, in Engeland momenteel. 

De BBC noemt Maguire een serieus 'probleem' voor Southgate. De verdediger gaf een strafschop weg en verloor de bal, waaruit de Duitsers opnieuw scoorden. 'Southgate zal hem blijven steunen, maar in deze vorm kan hij niet serieus overwegen om Maguire op het WK te laten starten tegen Iran op het WK', schrijft de omroep. 'Als hij dat doet, is het vanwege koppigheid of blinde loyaliteit.'

Ook The Telegraph was zeer kritisch op de door Ten Hag gepasseerde Maguire. 'Een wedstrijd van een kwetsbare speler zonder enig vertrouwen', concludeerde de ochtendkrant. Van Sky Sports kreeg Maguire een vijf. 'Een roekeloze tackle voor zo'n ervaren spelers', zei hij over de ongelukkig gegeven strafschop. Luke Shaw maakte volgens Sky wel indruk: hij kreeg een acht.

Lees ook: Engelse bondscoach steunt beslissing van Ten Hag niet

Bondscoach Southgate bleef ondanks alle kritieken ook na de wedstrijd achter zijn keuzes staan. "Iedereen concentreert zich op Maguire, maar hij heeft ook belangrijke dingen gedaan tijdens de laatste twee interlands", verdedigde Southgate. "Luke Shaw speelde uitstekend. Moet ik hem maar blijven negeren omdat hij bij zijn club amper speelt? Dit zal altijd een discussiepunt blijven, maar wij blijven onze beste en ervaren spelers steunen. Of het moet echt onhoudbaar worden", hield Southgate wel een slag om de arm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen