Scherpen mee naar WK als penaltykiller? "Heb er geen een gestopt"

26 september 2022, 22:16

Kjell Scherpen behoort tot de kanshebbers voor een plek in de selectie van het Nederlands elftal voor het komende WK. De jonge doelman van Vitesse onderging afgelopen week diverse wetenschappelijke onderzoeken. Als daaruit blijkt dat Scherpen de beste penaltykiller is, reist hij waarschijnlijk mee naar Qatar.

In gesprek met RTV Drenthe ging Scherpen kort in op vragen over zijn kans bij Oranje. Scherpen heeft een uitstekend reactievermogen, waarschijnlijk mede door moeder en voormalig handbalkeepster Marscha Gudde. "Dat moet inderdaad wel goed zitten", reageerde de keeper. "Bovendien heb ik door mijn lengte een behoorlijk bereik. Hoeveel penalty's ik heb gestopt? Haha, niet één van de vijf."

Scherpen wordt dit seizoen verhuurd aan Vitesse. "Ik heb lang moeten wachten tot ik verhuurd mocht worden van Brighton & Hove Albion. In het begin van de voorbereiding leek het erop dat ik in de Engelse Championship een nieuwe club zou vinden, maar met het oog op blessures van de andere keepers wilde Brighton me toen niet laten gaan. Vandaar dat de geïnteresseerde clubs op een gegeven moment doorschakelden."

Scherpen nam deel aan de wetenschappelijke tests omdat hij al in Zeist was met Jong Oranje. Hij behoorde niet tot de vier geselecteerde doelmannen. Ook de niet opgeroepen Justin Bijlow meldde zich in Zeist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen