Nigel de Jong wil aan de bak in voetballerij: "Doe nu een cursus"

26 september 2022, 21:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nigel de Jong wil weer terugkeren in de voetballerij. De voormalig topmiddenvelder, die zondagavond in het zonnetje werd gezet vanwege bewezen diensten in het Nederlands elftal, ziet zichzelf in de toekomst graag in de bestuurskamers van het voetbal werken.

"Na 25 jaar heb ik eindelijk weer de vrijheid om te doen en laten wat ik wil", vertelde De Jong na afloop van de wedstrijd tussen Nederland en België aan De Telegraaf. "Maar ik zit niet stil. Voor de toekomst ambieer ik een carrière als technisch of algemeen directeur. Ik doe daar nu een cursus voor", aldus de oud-middenvelder van onder meer Ajax, AC Milan en Manchester City.

De Jong zette vorig jaar een punt achter zijn loopbaan. De middenvelder, die met het Nederlands elftal in 2010 de finale van het WK in Zuid-Afrika haalde, speelde het laatst voor het Qatarese Al-Shahania. De laatste maanden is De Jong regelmatig te zien als analyticus op de Engelse televisie.

De 81-voudig international was trots op het moment dat hij in het zonnetje werd gezet door de KNVB. "Ik vind het mooi om mijn kinderen dit ook mee te laten maken. Ik beleef het heel intens. Het is heel mooi als je deze erkenning kunt krijgen en dat samen met je naasten en oud collega's kunt beleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen