FC Barcelona deelt zeer slecht nieuws over Frenkie en Memphis

27 september 2022, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona kan voorlopig geen beroep doen op de Nederlanders Frenkie de Jong en Memphis Depay. Het duo raakte afgelopen week geblesseerd tijdens de interland van het Nederlands elftal tegen Polen. De Jong en Memphis keerden daardoor eerder dan gepland terug naar Spanje, waar onderzoek heeft uitgewezen dat zij voorlopig uit de roulatie zijn.

FC Barcelona meldt dat uit vandaag uitgevoerde tests is gebleken dat De Jong en Memphis hamstringblessures hebben opgelopen tijdens de interlandbreak. Volgens Barça gaat het bij De Jong om een 'verrekking van de musculus semitendinosus in zijn linkerdij', die hem de komende weken aan de kant houdt. Het is niet bekend hoe lang hij niet beschikbaar is.

Lees ook: Barça wil De Jong en Memphis in winterstop alsnog lozen

Ook bij Memphis is er sprake van hamstringklachten. De aanvaller kampt met een 'verrekking van de spier biceps femoris in zijn linkerdij'. De afwezigheid van het duo is een aderlating voor coach Xavi, al waren de Nederlanders niet verzekerd van een vaste basisplaats in Camp Nou. De Jong kwam nog regelmatig aan spelen toe, maar Memphis zat te vaak op de bank.

Vooral voor het Nederlands elftal betekent de blessure-update slecht nieuws. De Jong en Memphis zullen een race tegen de klok moeten beginnen om op tijd fit te zijn voor het wereldkampioenschap dat in november van start gaat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"De afwezigheid van het duo is een aderlating voor coach Xavi" Seriously.... Depay is vaste bankzitter😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen