'Vitesse lijkt eruit: gesprekken met Cocu over opvolging Letsch'

26 september 2022, 14:44   Bijgewerkt: 26 september 2022, 14:51

Phillip Cocu lijkt de voornaamste kandidaat te zijn om Thomas Letsch op te volgen als trainer van Vitesse. De voormalig topvoetballer werd al eerder aan de club gelinkt, al passeerden toen meer namen de revue. Inmiddels zou Vitesse echter wel serieus bezig zijn de trainer binnen te halen. 

Dat Vitesse en Cocu in gesprek zijn, kon De Gelderlander bevestigen. De club zelf wilde niet ingaan op namen van kandidaten, maar zal vermoedelijk snel de nieuwe trainer willen presenteren. Na het vertrek van Letsch - die deze week verhuisde naar VfL Bochum - heeft de club een coach nodig die de slechte seizoensstart van de Arnhemmers weer recht kan zetten. Zaterdagavond vervolgt Vitesse de competitie met een lastige uitwedstrijd tegen FC Twente.

Loopbaan Cocu

Cocu zit al lange tijd zonder club, sinds hij in november 2020 werd ontslagen bij Derby County. Daar had hij iets meer dan één seizoen gewerkt, nadat hij eerder Fenerbahçe en natuurlijk PSV onder zijn hoede had. Met laatstgenoemde club won hij onder meer drie keer de landstitel, één keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Eerder dit jaar werd Cocu ook gelinkt aan zijn oude club PSV en Fortuna Sittard, maar tot een aanstelling kwam het niet. 

Ook Vitesse is uiteraard geen onbekende club voor Cocu. In Arnhem brak hij begin jaren '90 door, voor hij later furore zou maken bij PSV, FC Barcelona en het Nederlands elftal. Cocu speelde in vijf jaar tijd 154 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij 28 keer scoorde en één assist gaf. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen