Welk land maakt de Final Four van de Nations League compleet?

27 september 2022, 07:00   Bijgewerkt: 26 september 2022, 23:46

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 27 september.

Wedstrijden

Jong Roemenië - Jong Oranje (17.00 uur)

Zo goed als Louis van Gaal presteert met het Nederlands elftal, zo goed gaat het ook met Jong Oranje van Erwin van de Looi. De ploeg was vrijdag in een oefenduel nog met 1-2 te sterk voor België, nadat het zich in juni al als ongeslagen groepswinnaar plaatste voor het EK van 2023 in Roemenië en Georgië. Het eerst genoemde gastland is vandaag de volgende oefentegenstander. Zet Jong Oranje de ongeslagen reeks van liefst elf wedstrijden voort? 

Portugal - Spanje (20.45 uur)

Wie wordt de laatste mogelijke tegenstander van Oranje in de Final Four van de Nations League? Dat gaan Portugal en Spanje vanavond in een onderling duel uitmaken. De Portugezen gaan de laatste speelronde in met een voorsprong van twee punten, waardoor de Spanjaarden een overwinning nodig hebben om het ticket van de buren af te pakken. Wie van de twee voegt zich bij Oranje, Kroatië en Italië?

Zwitserland - Tsjechië (20.45 uur)

In dezelfde poule is ook de strijd tegen degradatie uit League A nog niet beslist. Tsjechië staat er met vier punten uit vijf wedstrijden het slechtst voor, maar het kan zichzelf in de laatste speelronde nog redden. Daarvoor volstaat enkel een overwinning op Zwitserland. En laat dat nu net het enige land zijn dat de Tsjechen deze campagne wél wisten te verslaan (2-1). Dat moet vertrouwen geven!

Voetbal op tv

17.00 uur: Jong Roemenië - Jong Oranje, ESPN - live verslag van de oefeninterland

20.00 uur: Ziggo Sport Switch, Ziggo Sport - schakelkanaal tussen alle wedstrijden in de Nations League 

20.45 uur: Portugal - Spanje, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het duel in de Nations League

20.45 uur: Zwitserland - Tsjechië, Ziggo Sport Racing - live verslag van het duel in de Nations League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen