Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oranje-nieuweling Noppert looft Pasveer en neemt voorbeeld aan Krul

Oranje-nieuweling Noppert looft Pasveer en neemt voorbeeld aan Krul

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 september 2022 – Voor Andries Noppert zit zijn 'debuut' bij Oranje erop. De doelman van sc Heerenveen maakte weliswaar geen minuten, maar is wel erg blij dat hij de trainingen en wedstrijdbesprekingen van het Nederlands elftal heeft mogen meemaken. Of hij er ook bij is tijdens het WK? "Laat ik nou eerst tot dan maar eens de pannen van het dak spelen bij Heerenveen. Dan denk ik dat je het meneer Van Gaal heel moeilijk kunt maken."

Noppert weet wel dat de concurrentie onder de lat fors is. Hoe de verhoudingen precies zijn? "Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Remko staat nu op doel en volgens mij is dat niet meer dan verdiend. Dat is voor mij geen verrassing. Ik mag blij zijn dat ik erbij zat en dat ik een week meetrainde", was Noppert nuchter in gesprek met Omrop Fryslân. "Er zijn misschien mensen die zeggen: 'Jij bent het vierde wiel aan de wagen'. Maar wat anderen zeggen, interesseert mij niet. Ik ben blij dat ik hier mag staan en daar ben ik trots op."

Voor de keepers stond deze week onder meer in het teken van het stoppen van penalty's. Zij werden aan enkele testen onderworpen, waarvan Noppert de resultaten nog niet kent. Wel heeft hij een voorbeeld in de optredens van Tim Krul als 'penalty-killer' in 2014. "Die heeft een bepaald spel gespeeld om bij iemand in het hoofd te zitten. Daar geloof ik ook wel in. Ik denk dat elke keeper dat spel meer moet spelen. En dan is het gewoon zo lang mogelijk wachten en in de goede hoek zitten. Als ik ermee aan de slag ga en dat spel probeer te spelen, denk ik dat ik dat ook kan."

Meneer Van Gaal
Ook de kennismaking met bondscoach Louis van Gaal zal Noppert bijblijven. "Ik vind het een fantastische man", was zijn indruk. "Hij is eerlijk en oprecht. Ik denk dat er niet veel trainers zijn die zoals hij mensen op de juiste manier weten te kietelen. Onder hem is er ook nog niet verloren, dat zegt volgens mij genoeg."

Lees ook: Van Hanegem ergert zich aan keeperskwestie: 'Tenenkrommend' Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd