Malacia discussieerde met Van Gaal: "Was het er niet mee eens"

26 september 2022, 09:55

Bondscoach Louis van Gaal probeerde Tyrell Malacia zondagavond tegen België uit op een andere positie dan normaal. De linksback van Manchester United kwam in de ploeg als vervanger van Nathan Aké, als linker centrale verdediger. Dat vulde hij naar behoren in, al erkende hij zelf dat het wel even wennen was.

"Ik raak niet zo snel in shock, ik ben vrij nuchter", zei Malacia in gesprek met NU.nl over zijn nieuwe rol bij Oranje. "Ik speel liever op mijn eigen positie. Daar doe ik het nu goed en voel ik me ook het fijnst. Maar als de trainer me als centrumverdediger nodig heeft, sta ik klaar." Wel moest Malacia enkele keren aangestuurd worden door captain Virgil van Dijk, voornamelijk door zijn drang om naar voren te gaan. "Het was helemaal anders. Ik ben gewend mee te gaan in de aanval."

Niet alleen Van Dijk moest Malacia corrigeren. Ook Van Gaal riep de invaller na de 0-1 naar de kant om nog enkele aanwijzingen te geven. Iets wat overigens even tussen een discussie leidde tussen de bondscoach en de oud-Feyenoorder. "Hij legde mij een situatie uit. Ik was het er op dat moment niet mee eens. Maar je moet ook weer door. Na de wedstrijd hebben we het er nog even over gehad."

WK

De kans op een plek in de WK-selectie van Van Gaal lijkt voor Malacia - die inmiddels basisspeler van Manchester United is - vrij groot. "Het kan mijn eerste eindtoernooi worden. Vorig jaar zei ik al: 'Aan het einde van het jaar wil ik het WK spelen.' Hij staat met rood omcirkeld."

Lees ook: Geen WK voor Martins Indi; Van Gaal vindt nieuwe rol voor Malacia

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V gaal doet gewoon alles om het zoontje van te laten staan . Ik vermoed dat er nog heel wat fratsen gaan komen In brazilie kwam v gaal ermee weg (kuyt overal gespeeld, en krul voor de pingels). Maar dat lukt je geen 2e keer op dat niveau

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen