Nederland gastheer bij Final Four: Johan Cruijff Arena geen optie

26 september 2022, 08:59

Oranje plaatste zich zondagavond door de 1-0 overwinning op België voor de Final Four van de Nations League. Dat betekent ook dat Nederland tijdens de eindfase het toernooi, tussen 14 en 18 juni 2023, als gastheer zal dienen. Daarbij lijken De Kuip en de Grolsch Veste het decor te zijn. 

Nederland stelde zich samen met België, Polen en Wales, de andere landen uit groep 4 van League A, kandidaat als gastheer bij de Final Four. Hoewel de toewijzing officieel nog moet plaatsvinden, staat de organisatie van het toernooi eigenlijk al vast. De KNVB sorteert daarom alvast voor op de mogelijke speellocaties en lijkt daarbij dus uit te komen op Rotterdam en Enschede.

Daar komt de bond op uit, omdat de Johan Cruijff Arena en het Philips Stadion medio juni volgens De Telegraaf niet beschikbaar zijn. In Amsterdam en Eindhoven vinden in die periode dan concerten van De Toppers en Guus Meeuwis plaats. In De Kuip en De Grolsch Veste zullen daarom vier wedstrijden plaatsvinden: de halve finales op 14 en 15 juni, en de finale en troostfinale op 18 juni.

Tegenstanders

Wie Nederland in de strijd om de eindzege zal treffen, is nog niet bekend. Kroatië was het andere land dat zich zondagavond al verzekerde van een plek bij de Final Four, terwijl de laatste twee tickets maandag en dinsdag zullen worden vergeven. In groep 2 gaat het tussen Portugal en Spanje, terwijl Hongarije en Italië de overgebleven kandidaten uit groep 3 zijn. De loting voor de Final Four zal in een later stadium plaatsvinden. 

Lees ook: Vijf conclusies na de nipte overwinning van Oranje op België

Lees ook: Dramatisch Frankrijk van degradatie gered door groepswinnaar Kroatië

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik zou als ik feyenoord was ons mooiste stadion van nederland ook niet aan het nederlands elftal geven! want die ouwe seniele zak vond het toch ouwe rotzooi!! nou opflikkeren dan naar neuzenstad!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet toch dat ruime kleedkamers waar een 50 man vormende staf /slaven van v gaal allemaal in kunnen ,met een heel luxe koffieautomaat . Belangerijker is dan een goede grasmat . Was gisteren weer niet best dat veld in de arena

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen