Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Belgen opvallend positief: "Altijd hetzelfde met jullie, de pers"

Belgen opvallend positief: "Altijd hetzelfde met jullie, de pers"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 september 2022 – Na de eerdere 1-4 overwinning was Oranje ook zondag weer met 1-0 te sterk voor België. Volgens de Belgische pers was dat voor de Rode Duivels een flinke tik in aanloop naar het WK, maar daar denkt de ploeg zelf anders over. Jan Vertonghen en Thibaut Courtois waren na afloop verbaasd over al het negativisme rond het optreden van de Belgen tegen Nederland. 

"Ik vond niet dat we het heel slecht gedaan hebben", beet Vertonghen tegenover de Belgische pers van zich af na de kritiek op België. "Ik hou geen heel slecht gevoel over aan deze wedstrijd. We kwamen hier om te winnen. En als die eerste goal vroeg valt, gaan zij misschien stressen en neemt de hoop bij ons toe. Daar hebben we al na drie, vier minuten een goede kans op gehad, met Eden die de bal over schoot."

Richting het WK is er dan ook geen gebrek aan vertrouwen bij de Belgen, maakte Vertonghen duidelijk. "We kennen elkaar al lang, spelen al heel lang met dit team. We hebben deze twee wedstrijden een aantal dingen kunnen uitproberen en tactisch denk ik dat het echt wel goed was. We misten die vroege 0-1, waar we wel de kansen voor hebben gehad. Ik zeg niet dat we dan wel even met 0-3 of 0-4 hadden gewonnen, maar dan had ik het nog wel willen zien."

Courtois geïrriteerd
Ook doelman Courtois snapte weinig van de kritiek uit zijn land. Hij reageerde licht geïrriteerd toen werd gesteld dat de Belgen niet met vertrouwen naar het WK kunnen uitkijken. "Waarom niet? We hebben Nederland toch gedomineerd vandaag? We konden vier, vijf goals maken, maar maakten die niet. En zij scoren uit een corner. Ik hoorde Van Gaal net ook zeggen dat wij verdienden te winnen. We waren de enige ploeg die gevaarlijke kansen creëerden."

Sowieso vond Courtois het te vroeg om conclusies te trekken richting het eindtoernooi. "Het is altijd hetzelfde met jullie, de pers. Het WK wordt pas gespeeld in november. Dan moet iedereen goed zijn. Ik ben het ermee eens dat dit niet de beste wedstrijd was, maar ook zeker niet de slechtste. Om morgen weer in de pers te lezen hoe slecht het was... Nee, het was niet slecht. We hebben ze gedomineerd en kansen gecreëerd, alleen hij gaat er niet in. Als we één goal maken, raken zij misschien in paniek, lopen we uit tot 0-3 en plaatsen wij ons voor de Final Four. Het is gewoon jammer dat we die efficiëntie niet hadden."
Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd