Geen WK voor Martins Indi; Van Gaal vindt nieuwe rol voor Malacia

26 september 2022, 07:45

Het duurt weliswaar nog een kleine twee maanden voordat het Nederlands elftal begint aan het WK in Qatar, maar het is nu al duidelijk dat Bruno Martins Indi dan niet van de partij is. De verdediger liep vorige week een blessure op bij AZ. Volgens Louis van Gaal gaat Martins Indi het WK daardoor niet redden.

Martins Indi was in het afgelopen seizoen een van de sterkhouders bij AZ. De linkspoot maakte een dusdanig goede indruk dat Van Gaal hem weer bij het Nederlands elftal haalde. Onder Van Gaal was Martins Indi in 2014 nog basisspeler tijdens het WK in Brazilië. Martins Indi maakte in juni zijn rentree in Oranje. Hij mocht zich vorige week wederom melden bij Oranje, maar een blessure zette daar een streep door. Martins Indi viel daags voor de eerste trainingsdag van Oranje geblesseerd uit bij AZ in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Het uitvallen van Martins Indi was niet alleen een hard gelag voor de voetballer zelf, maar ook voor Van Gaal. De bondscoach heeft rechts in zijn achterhoede genoeg te kiezen, maar links zijn de opties wat karig. Nathan Aké lijkt zeker van zijn plek, Daley Blind kan eventueel ook uit de voeten in het centrum. Pascal Struijk werd door Van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie voor de duels met Polen en België, maar kreeg uiteindelijk geen definitieve uitnodiging. Daardoor wacht Struijk nog altijd op zijn eerste selectie voor Oranje.

Malacia

Door de blessure van Martins Indi sloeg Van Gaal weer aan het puzzelen. Zo baarde hij tegen België opzien met de rol van Tyrell Malacia. De vleugelverdediger van Manchester United maakte na de rust zijn entree. Wie dacht dat hij op de plek van Blind zou gaan spelen, kwam bedrogen uit. Malacia kwam als vervanger van Aké binnen de lijnen en verving de verdediger van Manchester City links centraal in de defensie. "Kevin de Bruyne speelde veelvuldig aan die kant, dus dan daar beter zo'n pitbull hebben staan dan Blind die het tactisch probeert op te lossen", verklaarde Van Gaal na afloop bij de NOS.

Het kwam voor Malacia niet als een verrassing. "Ik had vrijdag of zaterdag al met hem besproken dat hij als linker centrale back – zo noem ik het, want hij moet doordekken – zou gaan spelen", aldus Van Gaal. Malacia deed het naar behoren, maar als we Van Gaal moeten geloven, is er nog wel werk aan de winkel. "Het verdedigende werk deed hij goed, maar het opbouwende werk had natuurlijk veel beter gekund."

Lees ook: Oranje op Rapport: achterhoede blinkt uit

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen