Van Gaal zag opvallende uitblinker: "Een van de betere spelers"

25 september 2022, 23:49   Bijgewerkt: 25 september 2022, 23:59

Het Nederlands elftal kan steeds meer toe gaan leven naar het WK in Qatar dat in november van start gaat. Zondagavond werd ook de laatste test, thuis tegen België, winnend afgesloten. Toch benadrukte bondscoach Louis van Gaal dat hij het optreden van zijn ploeg niet goed vond.

Wat een overwinning op België richting het WK betekent? "Niet zoveel, want we hebben niet goed gespeeld", antwoordde Van Gaal aan de NOS. "Maar dit is wel een overwinning door de discipline van de groep. Dat heb ik ook gezegd. Dat je ondanks dat je eigenlijk negentig minuten de onderliggende partij bent, toch door kan gaan en je aan de discipline houdt, dat is knap. Maar we hadden zoveel balverlies in simpele situaties. Het was hetzelfde als tegen Polen, maar nu nog meer. Dat heeft er ook mee te maken dat België meer druk op de bal zette, maar zeker in de tweede helft hebben we niet onze beste wedstrijd gespeeld."

Toch wist Van Gaal een opvallende uitblinker aan te wijzen. "Ik vond Marten de Roon een van de betere spelers", zei hij over de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Frenkie de Jong. "Hij heeft weinig ballen aan de verkeerde kleur gegeven en heeft verdedigend De Bruyne opgepakt wanneer hij wat verder wegliep van onze pitbulls. Eigenlijk wil ik dat je stations overslaat als je op die positie speelt. Dat zit er bij hem niet in, maar ik vond wel dat hij een hoge balsnelheid hanteert. Dat vind ik knap. Soms gaat dat sneller dan bij Frenkie de Jong, omdat hij heel veel dribbelt."

Pasveer

Een andere uitblinker was Remko Pasveer, al liet Van Gaal niet al te enthousiast uit over dat optreden. "Hij heeft twee keer de nul gehouden, maar dat heeft ook te maken met het team. Ik vind dat België niet veel kansen heeft gehad. Pasveer heeft het goed gedaan, geen fout gemaakt, maar het was wel simpel werk." Toch moest Van Gaal na enig aandringen wel erkennen dat Pasveer een grote kans maakt op in ieder geval een oproep voor het WK. "Ik denk dat Pasveer wel meegaat, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen