Pasveer rekent nog niet op WK-oproep: "Kan nog veel gebeuren"

25 september 2022, 23:19   Bijgewerkt: 25 september 2022, 23:24

Remko Pasveer maakte zondagavond tegen België wederom een erg sterke indruk onder de lat van Oranje. De kans dat hij meegaat naar het WK - misschien zelfs als eerste keeper - lijkt daarmee steeds groter te worden. Toch wil de goalie van Ajax zich nog niet rijk rekenen. 

"Nee, helemaal niet", antwoordde Pasveer lachend op de vraag van de NOS of hij tijdens de wedstrijd al dacht aan een basisplaats op het WK. "We krijgen nog heel veel wedstrijden, er kan nog van alles gebeuren." De keeper weet dat hij het ook de komende maand bij Ajax moet blijven laten zien. "Ook daar kijkt de bondscoach naar. Maar natuurlijk is het lekker dat ik vandaag de nul hou, dat zeker."

Pasveer maakte donderdag op 38-jarige leeftijd zijn debuut in Oranje en gaf aan dat hij toch even moest wennen. "Je komt terecht in een ander systeem, met jongens waar je weinig mee hebt samengespeeld. Het voordeel is dat ik met Daley Blind en Jurriën Timber wel al veel samen speel. Dat is lekker, een paar spelers die je vertrouwt, waarvan je weet wat ze willen en hoe ze spelen. Verder gaat het aanpassen wel redelijk snel."

Rafael van der Vaart 

Waar Pasveer dus nog niet te vroeg wil juichen wat betreft een plek in de WK-selectie, was analist Rafael van der Vaart minder voorzichtig. "Ik vind hem echt indruk maken", zei hij in de studio van de NOS. "Als je hem straks niet mee wil nemen naar het toernooi, dan moet je hem nu ook niet laten spelen. Dus ik denk wel degelijk dat hij een goede kans maakt om eerste keeper te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen