Oranje opgelet: dit zijn de Belgen in de basiself van Thierry Henry

25 september 2022, 19:43

België treedt vanavond tegen het Nederlands elftal aan met een vergelijkbaar elftal als afgelopen donderdag tegen Wales (2-1 winst). Amadou Onana en Timothy Castagne zijn de enige twee nieuwe spelers in de basiself ten opzichte van dat duel. Zij houden Youri Tielemans en Yannick Carrasco op de bank.

Oranje treft in het laatste Nations League-duel een sterk België, met belangrijke spelers als Kevin de Bruyne, Eden Hazard en Thibaut Courtois gewoon in de basis. Achterin worden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen opnieuw vergezeld door de pas achttienjarige Zino Debast, die afgelopen donderdag debuteerde. In de spits is Michy Batshuayi wederom de vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku. Thomas Meunier en Axel Witsel maken de basiself compleet. 

België kan Oranje de plek in de Final Four nog ontnemen, al is een zege alleen daarbij niet genoeg. Bij een gelijk aantal punten zal het onderling resultaat de doorslag geven, wat betekent dat de Belgen vanavond doelpunten nodig hebben. Het moet de 1-4 nederlaag uit de eerdere ontmoeting zien weg te poetsen.

Thierry Henry

Overigens wordt België vandaag niet gecoacht door bondscoach Roberto Martínez. De Spanjaard werd met rood naar de tribune gestuurd in het duel tegen Wales en is zodoende geschorst. Zijn assistent, voetbalicoon Thierry Henry, staat daarom tegen Oranje als eindverantwoordelijke langs de kant. 

Lees ook: Oranje: Van Gaal kiest voor De Roon

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen