Antony was klaar voor grote stap: "Mentaal goed voorbereid"

25 september 2022, 19:06

Er ging afgelopen zomer haast geen dag voorbij zonder dat de toekomst van Antony onderwerp van gesprek was. De Braziliaan begon het seizoen nog wel bij Ajax, maar maakte in de laatste week van de transferwindow de overstap naar Manchester United. Een grote stap, maar Antony was naar eigen zeggen goed voorbereid.

Het was geen geheim dat Erik ten Hag zeer gecharmeerd was van Antony en hem dan ook graag wilde meenemen naar Manchester United. Ajax zag een vertrek van de vleugelspeler in eerste instantie echter niet zitten. De Amsterdammers zetten in op een torenhoge transfersom, waaraan Manchester United lang niet leek te willen voldoen. Maar na de slechte seizoensstart besloot de clubleiding van de Engelse topclub alsnog de portemonnee te trekken. Antony maakte uiteindelijk voor honderd miljoen euro (inclusief bonussen) de overstap naar Old Trafford.

Hoewel Manchester United de laatste jaren niet meer is wat het ooit geweest is, kon Antony zijn borst natmaken. De gevallen Engelse grootmacht blijft een van de grootste clubs ter wereld. Bovendien ligt het niveau in de Premier League vele malen hoger dan in de Eredivisie. Dat erkent de Braziliaan in gesprek met het clubkanaal. "De training is heel anders, maar ik was daar mentaal op voorbereid. Ik wist dat het intensief zou zijn, omdat ik de Premier League altijd al heb gevolgd. Ik wist hoe intensief de wedstrijden waren, ik heb veel getraind zodat ik zo snel mogelijk honderd procent fit kon zijn."

Bekijk ook: Antony slaat meteen toe en treedt in voetsporen Van de Beek

Antony beleefde bij Manchester United een eerste week om nooit meer te vergeten. De Braziliaan verscheen een paar dagen na zijn komst direct aan de aftrap van het thuisduel met Arsenal en maakte daarin zijn eerste doelpunt. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning, de vierde zege op rij voor Manchester United in de Premier League. De ploeg van Ten Hag raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. "We leren elkaar per dag en per wedstrijd beter kennen", aldus Antony, die op Old Trafford wordt vergezeld door landgenoten Casemiro en Fred. "Ik heb al een paar Braziliaanse restaurants ontdekt. Daar ging ik heen met Casemiro. Ik pas me goed aan. De mensen hebben me hartelijk verwelkomd en ik voel me hier thuis."

Antony kwam vooralsnog drie keer in actie voor Manchester United. De nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland heeft sinds 4 september geen competitiewedstrijd meer gespeeld. Het thuisduel met Arsenal, waarin Antony voor het eerst het net vond, was vooralsnog de laatste. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het overlijden van koningin Elizabeth. Manchester United komt na de interlandbreak weer in actie in de Premier League. De ploeg van Ten Hag mag direct aan de bak, want volgende week zondag wacht een bezoek aan rivaal Manchester City. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen