De Jong mikt op snelle terugkeer: "Goede stappen aan het maken"

25 september 2022, 17:31   Bijgewerkt: 25 september 2022, 17:37

PSV moet het al een tijdlang stellen zonder spits Luuk de Jong. De doelpuntenmaker is geblesseerd en miste de laatste zes wedstrijden van zijn club. Toch is zijn rentree in zicht, zo vertelde hij op het officiële clubkanaal

"Het gaat goed. Ik ben bezig met mijn revalidatie. Ik ben goede stappen aan het maken en hoop spoedig weer bij het team te zijn", begon De Jong. "Na de interlandbreak is Cambuur-uit, daar hoop ik bij te zijn. Maar bij spierblessures is het altijd lastig in te schatten. Ik hoop erbij te zijn, maar anders verwacht ik daarna wel terug te zijn", kondigde de spits een spoedig rentree aan.

De afgelopen tijd moest hij dus toekijken, maar zijn rol als aanvoerder veranderde er niet door. "Je bent voor je revalidatie elke dag op de Herdgang. Dan zie je de jongens ook genoeg, maak je een kort praatje over hoe het gaat en probeer je ze wat mee te geven. Tactische dingetjes die je in de wedstrijd gezien hebt. Dat is eigenlijk wat ik altijd doe, ook als ik wel speel. Die rol verandert niet."

Zege op Feyenoord

Vanaf de kant zag De Jong zijn ploeg kort voor de interlandbreak de koppositie pakken door de topper tegen Feyenoord met 4-3 te winnen. "Ik merkte vanaf de tribune dat het team echt aan het strijden was. Het is mooi om te zien dat ze zo hard voor elkaar en met elkaar knokken en we daardoor zo'n belangrijke wedstrijd weten te winnen. Dat geeft een enorme boost. Ook voor mezelf is het een lekker gevoel dat het team goed bezig is en we bovenaan staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen