Eervolle benoeming voor 'voetbalhelden' Robben en Van Persie

25 september 2022, 16:56

De KNVB heeft Arjen Robben en Robin van Persie zondagmiddag benoemd tot bondsridder. De twee verdienden de onderscheiding - de op een na hoogste die de voetbalbond kent, na het erelidmaatschap - voor hun prestaties in het Nederlands elftal. 

De benoeming vond zondagmiddag plaats tijdens een bijeenkomst voor oud-internationals in Zeist, voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd van Oranje tegen België in de Johan Cruijff Arena. "Zowel voor Robin van Persie als voor Arjen Robben geldt dat ze gedurende hun hele carrière het Nederlands voetbal op een kenmerkende manier vertegenwoordigd hebben", lichtte directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen toe.

Voetbalhelden

"Niet alleen door de prachtige momenten die ze het voetbal gegeven hebben, maar ook door de manier waarop ze - ieder op een eigen wijze - hun stempel op sportieve prestaties hebben weten te drukken", ging ze verder, geciteerd door De Telegraaf. "Gedurende een lange periode zijn zij bovendien bepalende spelers voor Oranje geweest, waardoor een hele generatie met hen als voetbalhelden is opgegroeid."

Robben speelde in zijn loopbaan 96 interlands, waarin hij 37 keer scoorde en 34 assists gaf. Voor Van Persie waren dat zelfs 50 goals en 20 assists in 102 wedstrijden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen