Davids als voetballer mee naar het WK? "Deed het heel goed"

25 september 2022, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edgar Davids (49) werd na het vertrek van Henk Fraser toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. De voormalig middenvelder is er vooral om de spelers beter te maken. Maar door het uitvallen van Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Memphis Depay kon hij zijn kunsten als voetballer dit weekend ook nog etaleren.

Want hoewel bondscoach Louis van Gaal middenvelder Ryan Gravenberch en spits Brian Brobbey toevoegde aan de selectie, kwam hij een veldspeler tekort om elf tegen elf te spelen zaterdagmiddag. En dus werd Davids opgesteld tijdens de partij op het middenveld, zo deed bondscoach Van Gaal uit de doeken tijdens de persconferentie.

"We moesten hem mee laten doen, omdat we anders geen partijspel 11vs11 konden spelen. Maar Edgar deed het heel goed, ik ben heel tevreden over hem", glimlachte de keuzeheer zijn tanden bloot tijdens het persmoment. "Of Davids nog ingeschreven kan worden voor het WK als voetballer? Nee, dat niet", grinnikte Van Gaal. 

Beelden: Edgar Davids is het nog lang niet verleerd

Om met een beetje balgevoel en lichaamswarmte de partij in te gaan, deed Davids ook nog een tijdje mee aan de Oranje-training een dag voorafgaand aan de interland tegen België. Zondagavond zit hij uiteraard weer 'gewoon' naast de bondscoach op de bank als assistent-coach van Van Gaal. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een superklasbak, Edgar mocht en mag best wel wat meer waardering krijgen😇

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen